Navijači i klubovi napali FA i Premiership

NAKON što je zbog izuzetno hladnog vremena, snijega i leda u srijedu odgođeno čak 17 utakmica u prva četiri razreda engleskog nogometa, političari, navijači i čelnici klubova uputili su oštar prosvjed vodstvu Engleskog nogometnog saveza (FA) i Premieshipa zbog kasnih odgoda utakmica.

"Vodstvo Saveza i Lige morali bi imati više obzira prema navijačima. Mnogi su satima putovali kako bi došli na utakmicu, a tek su na stadionima saznali za odgode. Odluka o neodigravanju nekih utakmica mogla se donijeti mnogo ranije," izjavio je ministar sporta, Richard Caborn.

Odgoda utakmica najviše je pogodila gledatelje. Posebice one koji su, poput navijača Charltona, putovali stotinama kilometara kako bi stigli na utakmicu. Predsjednik Udruge navijača, Malcolm Clarke uputio je otvoreno pismo u kojem je predložio promjene u kalendaru natjecanja.

"Vodeći ljudi Saveza moraju biti obzirniji prema navijačima. Prilikom slaganja kalendara treba paziti da u večernjim terminima ne igraju klubovi koji su udaljeni stotinama kilometara," smatra Clarke. Njegovo mišljenje dijeli i predsjednik Newcastle Uniteda, Freddy Shepherd.

"Zašto moramo putovati u London, kada u ovo doma godine možemo gostovati u susjednom Sunderlandu ili protiv Middlesbrougha," dodao je Shepherd.

Vodstvo Lige smatra kako je nemoguće u ovo doba godine izbjeći oglede u kojima se susreću klubovi s dva različita kraja zemlje.

"Pokušavamo za vrijeme praznika olakšati navijačima, no nemoguće je svima ugoditi," izjavio je glasnogovornik Premiershipa Dan Johnson.

Pročitajte više