ENGLESKI NOGOMET

Navijači kultnog kluba upravi naredili prodaju. Vlasnik je pristao

Foto: Reuters

UPRAVA kultnog engleskog kluba Sunderlanda napravila je neobičan potez pristavši na ultimatum navijača da vlasnik pod hitno proda klub.

Udruga Sunderlandovih navijača već dvije sezone sluša priče o tome kako klub kreće na put povratka u Premiership, ali rezultati su i dalje vrlo loši. Predstavnici navijača sastali su se nedavno s klupskom upravom koja je zamolila za još malo strpljenja i razumijevanja. Navijači su pristali, ali im je prekipjelo nakon remija s Boltonom na Boxing Dayu te su sljedećeg dana u službenom priopćenju zatražili prodaju kluba nekom boljem vlasniku.

"U klubu nema dugoročnog plana i nitko od nas ne zna što će biti ove sezone. Odnosi s upravom su sve lošiji. Dobije li ozbiljnu ponudu, vlasnik mora prodati klub", stoji u priopćenju.

I dok bi se neki drugi klubovi ili vlasnici oglušili na takav zahtjev, predsjednik Stewart Donald pristao je na zahtjev navijača i Sunderland je službeno na prodaju.

"Iako je sastanak s navijačima bio pozitivan, a ovo priopćenje nas je iznenadilo, svjesni smo da Sunderland ne može biti uspješan bez jedinstva između navijača i kluba. Stoga pristajemo na njihov zahtjev, a čim dobijemo zadovoljavajuću ponudu, o tome ćemo obavijestiti javnost. Za sad molimo navijače da i dalje podržavaju momčad i trenera i pomognu im da ova sezona završi uspješno", stoji u službenom priopćenju kluba.

Sunderland je jedan od rijetkih klubova koji redovito sluša što njegovi navijači misle i uvažava njihovo mišljenje. O klubu je snimljen fantastičan dokumentarni serijal Sunderland 'till I die"(Sunderland do smrti), koji se može pogledati na Netflixu. Dokumentarac prati Sunderland u sezoni 2017./2018., prvoj nakon ispadanja iz Premiershipa. U klubu je sve bilo podređeno ekspresnom povratku u prvu ligu, ali je Sunderland u rijetko viđenom krahu ispao u treću ligu. Prošle je sezone igrao finale doigravanja za ulazak u Championship. Sunderland je vodio protiv Charltona, ali je izgubio 2:1 golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Trenutačno je na devetom mjestu League One sa šest bodova manje od mjesta koja izravno vode u Championship te bodom i utakmicom manje od šestog mjesta, prvog koje jamči ulazak u doigravanje.

Pročitajte više