Navijači o Kobeu: Heroj, negativac, legenda

Foto: Hina

NAVIJAČI diljem svijeta otpratili su Kobea Bryanta u zasluženu mirovinu. Od velikana NBA košarke oprostili su se bivši igrači, treneri, suigrači, ostali klubovi, ali i obični navijači koje je Bryant tijekom svoje karijere inspirirao, motivirao i tjerao da budu bolji.

>>> Što vama predstavlja lik i djelo Kobea Bryanta? Kako biste opisali legendu NBA-a? Svoje komentare šaljite na desk@index.hr ili u inbox Index Sporta na Facebooku. Najbolje ćemo objaviti! 

Vrijeme neće pregaziti njegovo nasljedstvo

LA Times donosi komentare navijača na koje je Kobe ostavio traga.

"Kobe nije običan košarkaš. On je način života za navijače u Los Angelesu i diljem svijeta. Njegova radna etika, njegova ustrajnost, njegov nagon da bude najbolji i da pobjeđuje, sve nas to motivira i utječe na naše živote.... "Mamba" mentalitet je nešto što će zauvijek živjeti, u meni i milijunima drugih, a ono što je ostavio košarci zauvijek ćemo pamtiti. Heroj, negativac, legenda"

- Nick Caro, Sydney, Australia

Više od igre

"Imala sam prijateljicu koja se borila za život nakon što joj je dijagnosticiran rak. Sjećam se kako smo u tim teškim trenucima zajedno gledale utakmice Lakersa, jer bi uvijek izmamile osmijeh na njeno lice. Nakon što je preminula, kraj nje smo stavili ljubičasto-zlatno cvijeće. Hvala ti, Kobe. "


- Diana Corral, San Fernando

One-man šou

"Sjećam se da sam sa žaljenjem gledao Kobeove suigrače koji nikada nisu napredovali. Mislim da je zbog toga Michael Jordan bolji od Kobea, jer je on tjerao svoje suigrače da budu bolji. S Kobeom to nije bio slučaj. Opet, teško je biti strpljiv s ostalim igračima kad znaš da si nekoliko koraka ispred njih."

- Nap Wade, Riverside

Mrzio sam ga... dok nisam postao njegov obožavatelj

Kobe je neustrašiv, nemilosrdan. Kad sam počeo pratiti košarku, volio sam Kingse i nisam mogao podnijeti Kobea. Mrzio sam ga. Nisam ga mogao podnijeti, gadila mi se njegova uobraženost, mrzio sam sve o njemu. Međutim, kad sam odrastao, shvatio sam da moram poštovati njegovu filozofiju, nagon... To je nešto neviđeno. Ta opsjednutost košarkom. Tada sam postao Kobeov navijač. On mi je pokazao kakav bi pristup trebao imati prema košarci, ali i prema svemu što volim i radim u životu. On je dao košarci sve od sebe, svoje srce i dušu. On je najodaniji i najradišniji sportaš kojeg sam imao prilike gledati.

- Adrian Hernandez, Modesto
 

Tweets about kobe

Pročitajte više