Navijači Reala poludjeli na svog igrača koji je glasao za Messija

Foto: EPA

NOGOMETAŠ Real Madrida i kapetan austrijske reprezentacije David Alaba u glasanju za FIFA-inu nagradu The Best najviše je bodova dao Lionelu Messiju, dok je na drugo mjesto stavio svog suigrača Karima Benzemu. Kad su rezultati glasanja postali javno dostupni, Alabu su na društvenim mrežama napali mnogi.

Bilo je tu puno ružnih rasističkih komentara, a pisali su mu i neka napusti Real Madrid. Alaba se javio i objasnio zašto su glasovi tako poredani: "Austrijska reprezentacija bira osvajače nagrade kao ekipa. Ne biram ih ja sam. Svi koji su u vijeću reprezentacije mogu dati svoj glas i tako zajedno odlučujemo. Karim zna koliko mu se ja osobno divim."

Benzema na trećem mjestu

Benzema je završio kao treći najbolji igrač svijeta, iza pobjednika Messija i drugoplasiranog Mbappea, a ispred svog suigrača iz Reala Luke Modrića. Prošle je godine osvojio Ligu prvaka i Zlatnu loptu, no nije dao značajan doprinos francuskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu.

David Alaba njegov je suigrač od ljeta 2021. godine, kad je stigao u Real Madrid iz Bayerna, gdje je proveo najveći dio svoje karijere. Kapetan austrijske reprezentacije ima 30 godina i jedan je od najvažnijih igrača Real Madrida.

Pročitajte više