NBA: 32 koša Jordana

KOŠARKAŠKI superstar Michael Jordan pokazao je negdašnji sjaj u utakmici koju su njegovi Washington Wizzardsi dobili kod kuće Orlando Magic 108:93 zahvaljujući i njegovih 28 koševa u prvom poluvremenu.

Prednost domaćina od 38:22 u prvoj četvrtini bitno je umanjena na poluvremenu (55:49), da bi Jordan početkom treće postigao još četiri poena, ukupno 32, a njegovom stazom iz prvog dijela nastavio je Larry Hughes (22) sa 16 ubačaja u drugom dijelu.

Njima su se pridodali Brendan Haywood (16) i Christian Laettner (15), pa su Wizards i bez ozlijeđenoga prvoga strijelca Jerrya Stackhousea zabilježili sedmui pobjedu u zadnjih devet nastupa.

Prvi strijelac lige Tracy McGrady bio je uvjerljivo najbolji kod Orlanda sa 31 košem, Mike Miller je dao 14, a Grant Hill samo dva poena u 12 minuta igre, prije negoli je napustio igru zbog bolova u svom triput operiranom gležnju lijeve noge.

U drugom susretu večeri Utah Jazz su kod uće svladali Seattle SuperSonicse 92:85, a utakmicu sezone odigrao je veteran Karl Malone sa 34 postignuta poena. Matt Harpring (26) je bio drugi junak Utah Jazza sa 24 poena u drugom poluvremenu, kada su domaćini nadoknadili zaostatak od 15 koševa. Gary Payton (27) je bio najbolji pojedinac Seattlea, koji je izgubio šestu zaredom, a takav negativni niz nisu mali već 12 godina.

REZULTATI NBA lige:

Washington Wizards - Orlando Magic 108:93

Utah Jazz - Seattle Supersonics 92:85

Pročitajte više