NBA: Bryant odličan unatoč suđenju za silovanje

KOŠARKAŠI Lakersa nadomak su plasmanu u veliko finale NBA lige, nakon što su u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije na svom terenu pobijedili Minnesota Timberwolvese 92:85. Sada vode sa 3:1 u pobjedama, a sljedeća utakmica igra se u subotu u Minneapolisu.

Utakmica je odlučena u trećoj četvrtini u kojoj su Lakersi napravili niz 18-4, te su prije ulaska u posljednju dionicu utakmice imali 15 poena viška (75-60).

Najbolji igrač utakmice bio je Kobe Bryant, koji je na susret stigao sa suđenja u kojem ga 19-godišnjakinja optužuje za silovanje. Iako je proputovao 1.400 kilometara Bryant je igrao briljantno, upisavši 31 koš, 8 skokova i 4 asistencije.

"Očito je da prolazi kroz teške trenutke, ali na terenu je odličan. Kobe je fenomenalan igrač", kazao je njegov suigrač Shaquille ONeal. Pohvale su stigle i od trenera Phila Jacksona, koji ističe Bryantov natjecateljski duh.

Uz Bryanta, odličan je bio i Shaq sa 19 koševa i isto toliko skokova. Derek Fisher ubacio je 15, a Karl Malone 12 poena.

Kod Minnesote najbolji je bio MVP sezone Kevin Garnett sa 28 koševa i 13 skokova. Također, uvjeren je da serija neće završiti u subotu, odnosno da mogu pobijediti. Wally Szczerbiak ubacio je 19 koševa, dok je razočarao Latrell Sprewell. Upisao je tek 12 poena, uz katastrofalana šut 4-18.

Pročitajte više