NBA: COLLINSU OTKAZ U WIZARDSIMA

Doug Collins više nije trener NBA momčadi Washington Wizardsa.

Collinsa je u Wizardse doveo njegov veliki prijatelj Michael Jordan u vrijeme kada je obavljao dužnost šefa za košarkaške operacije u travnju 2001. godine, a nakon Jordanova igračkog umirovljenja i razlaza s vlasnikom kluba Abeom Pollinom, i Collins je prisiljen napustiti Washington.

Washington je pod Collinsovim vodstvom i uz Jordana u igračkom kadru u svakoj od posljednje dvije sezone ostvario omjer pobjeda i poraza 37-45, a ove godine to nije bilo dovoljno za ulazak u doigravanje. Stoga je Pollin odlučio raskinuti ugovor s Collinsom koji je vrijedio još dvije godine.

"Sa sedam upražnjenih trenerskih pozicija u ligi i neizvjesnom budućnosti u Washingtonu, mislim da je s moje strane pošteno Dougu na vrijeme pružiti priliku da pronađe novi klub", izjavio je Pollin.

Collins je ranije u svojoj karijeri bio trener Michaela Jordana u Chicago Bullsima u razdoblju od 1986 do 1989. godine, a u razdoblju od 1995. do 1998. godine bio je prvi trener Detroit Pistonsa i niti u jednom klubu nije imao značajnijih uspjeha. Do dolaska u Wizardse radio je kao televizijski komentator.

(Hina) zm

Pročitajte više