NBA: Davis odveo Hornetse do izjednačenja

MINNESOTA Timberwolvesi nikada u svojoj 15-godišnjoj povijesti nisu bili bliže prolasku u drugi krug NBA doigravanja. U četvrtoj utakmici prvoga kruga svladali su u Denveru domaće Nuggetse sa 84:82, te stigli do vodstva od 3:1 u pobjedama, te ih još samo jedan uspjeh dijeli od prolaska u konferencijsko polufinale.

Dvoboj u Denveru imao je vrlo neizvjesnu završnicu, a na kraju su više sreće imali gosti. Brazilac Nene zakucavanjem je 18 sekundi prije kraja smanjio na 82-84, da bi u sljedećem napadu Wolvesa Latrell Sprewell promašio oba slobodna bacanja i pružio domaćinima novu priliku. No, Andre Miller je promašio šut za dvicu, a niti Voshon Lenard nije uspio pogoditi tricu za pobjedu iz nemoguće situacije sa zvukom sirene. Kevin Garnett predvodio je goste sa 27 koševa i 14 skokova, Sam Cassell je dodao 15, Trenton Hassell 14 uz odličan posao u obrani, a Latrell Sprewell 13. Nuggetsima nije bila dovoljna niti fantastična šuterska večer Voshona Lenarda koji je ubacio 28 poena uz šut za tricu 6-7 (promašio je samo očajnički pokušaj s istekom vremena), jer je senzacionalni "rookie" Carmelo Anthony odigrao katastrofalno upisavši tek dva pogotka uz šut 1-16.

Za razliku od Nuggetsa, New Orleans Hornesi iskoristili su prednost domaćeg terena za izjednačenje omjera u seriji protiv Miami Heata na 2-2 pobjedom 96-85. U posljednjih 12 minuta briljirao je Baron Davis koji je bio motor preokreta kojim su Hornetsi zaostatak 68-71 pretvorili u, na kraju, uvjerljivu pobjedu. Davis je dvoboj okončao sa 23 koša i 10 asistencija, a odlične je suradnike imao u veteranu Staceyu Augmonu koji je ubacio 17 poena, te novaku Davidu Westu koji je osam od svojih 10 pogodaka ubacio u posljednjoj četvrtini. Lamar Odom sa 25 i Eddie Jones sa 16 koševa predvodili su Heat.

Rezultati utakmica prvog kruga doigravanja NBA lige (igra se na četiri pobjede):

ISTOČNA KONFERENCIJA:

New Orleans Hornets - Miami Heat 96-85

(omjer je izjednačen na 2-2)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 82-84

(Minnesota vodi 3-1)

Pročitajte više