NBA: Detroit - New Jersey 78:56

U PRVOM susretu polufinala Istočne konferencije NBA lige košarkaši Detroit Pistonsa svladali su na svom parketu New Jersey Nets 78:56 i u seriji na četiri pobjede poveli sa 1:0.

Zoran Planinić igrao je za Netse tri minute i postigao jedan skok i jedan poen, uklopivši se u najgore playoff izdanje New Jerseya u povijesti jer su dali svega 56 poena, samo dva više od rekorda doigravanja koji drži Utah iz finala protiv Bullsa 1998.

Detroit Pistonsi su pokazali da igraju najbolju obranu u ligi, pa im sinoć i nije trebao značajniji učinak u napadu - Tayshaun Prince i Richard Hamilton bili su prvi strijelci sa po 15 poena. Kako su igrale obje momčadi igrale svjedoči i podatak da su prvom poluvremenu ukupno dali tek 62 koša.

Kerry Kittles je predvodio New Jersey sa 15 ubačaja, a cijela momčad je imala tek 27 posto šuta (19:70), te imala skoro dvadeset skokova manje od domaćina (48:29). Prekinut je i niz New Jerseya od 14 uzastopnih pobjeda u doigravanju protiv momčadi sa Istoka, a lani su Netsi sa 4:0 porazili Detroit u finalu Istoka.

Druga utakmica igra se za dva dana u Detroitu.

Pročitajte više