NBA: Duncan i Parker "ukrotili" Mavse, ozljeda Nowitzkog

U TREĆEM susretu finala Zapadne konferencije NBA lige košarkaši San Antonio Spursa svladali su u gostima Dallas Maverickse 96:83. U seriji na četiri pobjede San Antonio vodi 2:1, a četvrta utakmica igra se u nedjelju navečer u Dallasu.

Spursi su pobjedom uzvratili Dallasu za poraz u prvoj utakmici u San Antoniu, a sve zasluge idu Timu Duncanu i francuskom braniču Tonyu Parkeru. Duncan je bio posve dominantan sa 34 poena, 24 skoka i šest blokada, dok je Parker postigao čak 29 poena, od čega 19 u trećoj četvrtini, kada se prednost Mavsa sa poluvremena (46:38) pretvorila u velikih 81:66 za goste.

"Tim Duncan je najbolji igrač lige jer je sjajan pod oba obruča. Kako je igrao večeras, to je bilo strašno. A kada smo njega nekako uspjeli zaustaviti, pojavio se Parker i ubacio nam 19 poena u četvrtini", kazao je trener Mavericksa Don Nelson, očajan i zbog ozljede najjačeg aduta Mavsa Nijemca Dirka Nowitzkog. On je pred kraj utakmice doživio težak udarac u koljeno i morali su ga iznijeti sa parketa.

"Sve se dogodilo brzo, nadam se da Ginobili nije imao namjeru da me sredi. Nikad nisam imao ozljedu koljena u karijeri, a sada znam kako gadno boli", riječi su njemačkog "wunderkinda" koji je utakmicu završio sa 15 poena i 9 skokova, dok je Nick van Exel dao 16 koševa.

Pročitajte više