NBA finale: Detroit poveo 2:1

KOŠARKAŠI Detroit Pistonsa pobjedom 88:68 protiv Los Angeles Lakersa na svom parketu u trećoj utakmici finala doigravanja NBA lige poveli su sa 2:1 u pobjedama.

Prvak će postati ona momčad koja prva stigne do četiri pobjede, a četvrta utakmica se igra u noći s nedjelje na ponedjeljak također u Auburn Hillsu.

Pistonsi su treću utakmicu dobili zahvaljujući svojoj nadnaravnoj obrani, ali i sjajnom Richardu Hamiltonu koji je dao 31 koš, uz pomoć izvrsnog Chaunceya Billupsa (19). Ova dvojica košarkaša su dali 50 od 88 koševa domaćina, ali je zato ostatak ekipe odradio sjajan posao u obrani limitiravši strašne Lakerse na svega 68 poena, pa je čak i Shaquille ONeal ostao na svega 14 poena, iako je u karijeri odigrao čak 21 finalnu utakmicu i nikad nije postigao manje od 25 poena.

"Imao sam samo 14 šuteva, a mislim da sam po prvi puta u karijeri samo jednom bio na liniji slobodnih bacanja, što je dovoljno čudno glede sudaca. Slažem se da su odigrali sjajnu obranu, ali ne toliko dobru, pa tukli su me cijelo vrijeme", kazao je ONeal, dok je i druga zvijezda Lakersa Kobe Bryant ostao na svega 11 poena i šutom 4:13.

Prvo poluvrijeme još nije odavalo kome će otići pobjeda, Pistonsi su stekli prednost od 39:32, a to je nakon odmora vrlo brzo otišlo na "plus 16" i sve je bilo gotovo.

Pročitajte više