NBA

NBA igrač pokrenuo urnebes na Twitteru: Je*eš Ameriku, selim se na Havaje

Foto: Getty Images

SINOĆNJA prva debata između Donalda Trumpa i Joea Bidena uoči američkih predsjedničkih izbora privukla je veliku pažnju i u košarkaškom svijetu, među NBA igračima koji su posljednjih mjeseci pokazali veliku socijalnu i političku osviještenost kroz prosvjede i podršku pokretu Black Lives Matter.

Twitter je pun komentara NBA igrača, od kojih većina jednostavno poziva ljude da glasaju na izborima kako se ne bi ponovilo da Trump ponovno pobijedi jer je protivničko biračko tijelo ostalo kod kuće.

Među komentarima se ipak posebno istaknuo onaj Hassana Whitesidea koji je šokirao svijet svojim nepoznavanjem zemljopisa.

"Ne mogu ovako još četiri godine, jebeš Ameriku, brate, selim se na Havaje", napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Njegov tvit začas je postao viralan, a vidjevši kako ga ljudi ismijavaju, Whiteside ga je brzo izbrisao.

Osim toga što ne zna da su Havaji jedna od 50 američkih saveznih država, Whiteside se ponovno izblamirao pokušavajući objasniti da to nije njegova objava nego djelo fotošopa, što je pokušao poduprijeti vremenom objave na statusu.

"Ovo je fotošopirano, fake news. Uopće nije 9:36 ovdje gdje sam ja", napisao je u komentaru na jedan post koji ga ismijava.

Ovaj put nije uzeo u obzir postojanje vremenskih zona i činjenicu da Twitter korisnicima pokazuje vrijeme objave prema vremenskoj zoni u kojoj se oni nalaze, a ne onaj tko je objavio tvit.

Budući da je originalnog tvita više nema, uvijek postoji mogućnost da se netko zaista našalio na njegov račun, a njegovi kolege komentar su popratili uz smijeh i nadu da se šali i nije toliko glup.

Pročitajte više