KAKAV POČETAK NBA LIGE Houston kod prvaka slavio senzacionalnim preokretom, LeBronu drama protiv Celticsa

Foto: Guliver Image/Getty Images

POČELA je nova NBA sezona i odmah je oduševila. Noćas su odigrana dva spektakularna dvoboja dviju momčadi koje pretendiraju na vrh najjače košarkaške lige svijeta.
 
Aktualno doprvaci Cleveland Cavaliersi na svom parketu pobijedili su Boston Celticse 102:99, dok su prvaci Golden State Warriorsi izgubili doma protiv jakog Houstona u još jednom neizvjesnom susretu 122:121.
 
Lom noge zvijezde Bostona šokirao Kelte, a onda su počeli igrati
 
Ove sezone pojačani i ambiciozni Boston u Cleveland došao je s velikim ambicijama, ali su Kelti, šokirani strašnom ozljedom svoje zvijezde Gordona Haywarda koji je slomio nogu na samom početku, pogubili konce igre pa su u prvom poluvremenu zaostajali čak 18 razlike. Ipak, početkom treće četvrtine su se probudili i vratili utakmicu u egal.
 

Na krilima rastrčanog i efikasnog Browna i koševima bivšeg igrača Clevelanda Irvinga Boston je u zadnjoj četvrtini preokrenuo susret i poveo, no LeBron James tada uzima stvari u svoje ruke i vraća Cavsima prednost, da bi Irving u posljednjoj sekundi šutirao tricu za produžetak, ali je promašio.
Zanimljivo, baš je Irving ubacio prvi koš u novoj sezoni za Boston protiv momčadi u kojoj je započeo NBA karijeru i u kojoj je stekao status jednog od najboljih igrača današnjice.
 
Zagrljaj LeBrona i Irvinga
 
Na povratku u Cleveland, gdje je imao topao doček bivšeg kluba, ali i zvižduke s tribina, Irving je ubacio 22 poena uz šut 8-17, dodao je deset asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte.
Kad je prije nekoliko mjeseci u šokantnom trejdu Irving zamijenio dres Cavsa onim Bostonovim, špekuliralo se da je to napravio zbog sukoba s LeBronom jer nije više želio igrati u momčadi gdje će vječno biti druga violina, uvijek u sjeni Kralja Jamesa. Nakon što je promašio šut za produžetak, Irving se zagrlio s Jamesom i time je okončao sve tračeve o sukobu dviju velikih zvijezda.
 
LeBron je u svom karakterističnom stilu obilježio utakmicu. Najprije je polako skupljao poene u prvom poluvremenu, da bi u završnoj dionici, kad su Celticsi poveli preuzeo odgovornost i meč završio s 29 koševa (12-19), 16 skokova i dvije blokade. 
 
Ante Žižić nije bio u momčadi Clevelanda.
Warriorsi izgubili dobivenu utakmicu
 
U kasnijem susretu derbi Zapada odigrali su Golden State Warriorsi i Houston Rocketsi. Bila je to fantastična partija u kojoj su Harden i društvo furioznom završnicom susreta napravili senzacionalni preokret i na kraju slavili s pola koša prednosti.
 
Prve tri četvrtine dobili su Warriorsi, na ulazu u zadnjih 12 minuta imali su ogromnih 13 koševa prednosti, ali to nije bilo dovoljno. U zadnjih par sekundi drama. Imao je Durant šut za pobjedu s istekom sirene, pogodio je i Ratnici su već počeli slaviti. Međutim, veselje prvaka nije dugo potrajalo. Pregledom snimke utvrđeno je da je zvijezda Golden Statea ''ispalila hitac'' nakon isteka vremena.
 
Kod Houstona Harden je ubacio 27, a ključ pobjede bila je klupa Rocketsa. Gordon je ubacio 24, Tucker 20, a Mbah a Moute 14 poena. 
 
Kod Golden State očekivano najefikasniji bili su Curry s 22 poena i Durant s 20. Klay Thompson dodao je 16.
 

Pročitajte više