NBA: Knicksi "ukrali" pobjedu u Houstonu

NEW YORK Knicksi stigli su do svoje prve pobjede na gostovanjima u ovoj NBA sezoni svladavši u Houstonu domaće Rocketse sa 93:92 tricom sa zvukom sirene.

Pobjedu Knicksima donio je Jamal Crawford koji je 2.9 sekundi prije kraja prihvatio dodavanje Pennyja Hardawaya, te spretno i sretno uspio pogoditi obruč. Inače, gotovo čitavim tijekom susreta prednost je bila na strani domaćina koji su u posljednjih 12 minuta ušli sa 11 koševa viška, a u posljednju minutu s vodstvom 92-88. No, prvo je Kurt Thomas uspio smanjiti na 92-90, da bi potom Tracy McGrady promašio posljednji napad Rocketsa, a taj njegov promašaj Crawford je znao kazniti.

Prvo ime susreta bio je krilni igrač Knicksa Kurt Thomas sa 23 koša i 14 skokova, Crawford je ubacio 19, Stephon Marbury 18 uz 10 asistencija, a Nazr Mohammed je sakupio 17 skokova za Knickse. Najefikasniji u sastavu Rocketsa bili su McGrady sa 24 i Yao Ming sa 23 poena i 11 skokova.

San Antonio Spursi uspjeli su svladali Philadelphia 76-erse sa 88-80 u utakmici koju su morali dva puta dobiti. Sixersi su katastrofalno krenuli u utakmicu promašivši svojih prvih 16 šuteva, pa su Sursi nakon prve četvrtine imali vodstvo 20-6. Ipak, početkom četvrte četvrtine na semaforu je svijetlilo 61-55 za domaćine, ali tada je krenula nezaustavljiva serija Spursa kojom su osigurali prvu pobjedu u Philadelphiji nakon pet godina.

Tim Duncan je upisao 34 koša uz 13 skokova, Emanuel Ginobili je dodao 17, a Radoslav Nesterović 16 pogodaka i 11 skokova za pobjednike, dok su Sixerse predvodili Allen Iverson sa 24 i Kyle Korver sa 17 ubačaja.

Cleveland Cavaliersi bez većih su problema u Charlotteu svladali novu NBA momčad Bobcatse sa 106-89. Ovo je bila peta uzastopna pobjeda Cavsa, te peti uzastopni poraz Bobcatsa.

Iako je postigao za njega skromnih 19 poena, što mu je najslabiji učinak sezone, LeBron James je ponovno bio prvi strijelac Cavsa, Jeff McInnis je dodao 18 za pobjednike, dok su bolji od ostalih u sastavu Bobcatsa bili Jason Kapono sa 16 i Keith Bogans sa 14 pogodaka.

Pročitajte više