NBA - Lakersi zaustavili aktualne prvake

NAKON što je u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige San Antonio poveo protiv Los Angelesa 2:0, mnogi su najavili kraj Lakersa. Međutim, sa četiri uzastopne pobjede LA je preokrenuo rezultat i plasirao se u konferencijsko finale.

U posljednjem šestom dvoboju Lakersi su slavili 88:76 i tako postali tek osma momčad lige koja je u seriji na četiri pobjede nadoknadila zaostatak 0:2. Zadnjima je to uspjelo igračima Houstona 1994. i 1995. godine.

I ovoga puta presudila je odlična obrana domaćina. Aktualni prvaci uspijevali su održavati rezultatski priključak, međutim uz šut od svega 30.2 posto teško je bilo očekivati pobjedu. U prvom poluvremenu Spursi su imali realizaciju šuta tek 21.3 posto.

"Nismo mogli pogoditi niti jedan šut. Ubili su nas obranom," kazao je Tony Parker, junak prve dvije pobjede Spursa, koji je u posljednjem dvoboju imao šut 4-18, postigavši tek 9 koševa. Prvi strijelac Spursa bio je Tim Duncan sa 20 koševa (šut 7-18) i 11 skokova, dok je Manu Ginobili ubacio 16 koševa (5-13). Najefikasniji u redovima Lakersa bio je Kobe Bryant sa 26 koševa, od čega 12 u posljednjoj četvrtini, Shaquille ONeal je ubacio 17 koševa uz 19 skokova, a Gary Payton je dodao 15 koševa i 7 asistencija.

"Ponovo smo odigrali sjajnu obranu. Natjerali smo protivnika na pogreške, koje smo kažnjavali. Posljednje utakmice zaista smo odigrali sjajno," kazao je trener Lakersa, Phil Jackson. U finalu Zapadne konferencije Lakersi će igrati protiv Minnesota Timberwolves ili Sacramento Kingsa.

Indiana i Miami su nastavili nizati pobjede pred svojim navijačima. U dosadašnjih pet ogleda polufinala Istočne konferencije svaka je momčad iskoristila prednost domaćeg terena, pa je trenutačni rezultat 3:2 za Indianu. U posljednjem dvoboju Pacersi su slavili 94:83. Presudile su druga i treća četvrtina koje su Pacersi dobili ukupno sa 20 razlike. Pacerse u predvodili Jermaina ONeal (22) i Jeff Foster (20). Reggie Miller se zaustavio na brojci 13. U redovima Heata čak šestorica igrača imala su dvoznamenkasti broj koševa, no niti jedan više od 20. Najviše su postigli Dwyane Wade (16) i Eddie Jones (15). Šesta utakmica na rasporedu je 18. svibnja u Miamiu.


Pročitajte više