Dwight Howard i Pau Gasol igrači tjedna u NBA ligi

CENTRI NBA sastava Orlanda i LA Lakersa, Dwight Howard i Pau Gasol, okitili su se naslovima najboljih košarkaša tjedna u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi.

Svaki je naslov zaslužio u vlastitoj konferenciji. Howard je predvodio Orlando Magic do omjera 3-1 na Istoku sa 25,5 koševa, 15 skokova i 4,3 blokirana šuta prosječno po utakmici.

U pobjedi protiv Charlottee prošlog utorka ubacio je najviše u karijeri (45 poena) upisavši k tome 19 skokova i osam blokada. Dogodilo se prvi put nakon 2001. godine da je jedan igrač prebacio učinak od 40 koševa, 15 skokova i pet blokada. Tada je to uspjelo Shaquilleu O'Nealu.

Španjolac je pak nagradu za najboljeg igrača tjedna na Zapadu ponio drugi tjedan uzastopce. Postizao je u prosjeku 20,3 koša uz 10,8 skokova i 6,5 asistencija. Vodio je LA Lakerse do četiri pobjede u četirima utakmicama. Razigrao se, kao i Lamar Odom, u trenutku kada su Lakersi zbog ozljede izgubili Andrewa Bynuma.

Protiv Atlante u utorak Katalonac je upisao svoj treći triple-double NBA karijere sa 12 koševa, 13 skokova i deset asistencija.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više