NBA

NBA liga objavila raspored do All-Star vikenda, evo kad su najveći derbiji

Foto: EPA-EFE

REPRIZA finala NBA između LA Lakersa i Miami Heata na rasporedu je 20. veljače, a tjedan dana prije toga igrat će Brooklyn Netsi i Golden State Warriorsi, stoji u kalendaru NBA lige koji je objavljen u petak.

Dva dana nakon što je otkrila raspored za prva tri kola sezone, NBA je objavila kalendar s utakmicama do All-Star vikenda 4. ožujka.

I dok derbi Los Angelesa između Lakersa, aktualnih prvaka, i Clippersa otvara sezonu 22. prosinca, treba se čekati do 20. veljače za revanš protiv Miami Heata.

Na Božić će Miami Heat kod kuće ugostiti New Orleans Pelicanse sa Zionom Williamsonom. Nakon toga će Golden State Warriors gostovati kod Milwaukee Bucksa, a Brooklyn Nets idu kod Boston Celticsa.

Lakersi dočekuju Dallas Maverickse, a Clippersi će igrati u Denveru gdje se nadaju osveti za eliminaciju u doigravanju.

Dan sjećanja na Martina Luthera Kinga, 18. siječnja 2021., obilježit će kalifornijski derbi između LA Lakersa i Golden State Warriorsa, ali i gostovanje Bucksa kod Brooklyn Netsa.

Povratak Duranta

U sljedećoj utakmici MVP Giannis Antetokounmpo će sa suigračima iz Bucksa dočekati LeBrona Jamesa i ostatak Lakersa.

Bivši MVP koji je cijelu prošlu sezonu pauzirao zbog ozljede, Kevin Durant, 13. veljače će s Netsima gostovati kod Golden State Warriorsa, s kojima je dva puta osvajao naslov NBA prvaka i jednu titulu najboljeg igrača Lige.

Dvije momčadi s po 17 naslova prvaka, Lakersi i Celticsi, susrest će se prvi put u Bostonu 30. siječnja, a Clippersi će gostovati kod Bucksa 28. veljače.

Svaka će momčad odigrati između 17 i 20 utakmica kod kuće u tom prvom dijelu sezone u kojem će se ukupno odigrati 558 od 1080 susreta predviđenih za sezonu 2020./2021.

Pročitajte više