NBA: Minnesota - Lakers 89:71

U DRUGOJ utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige košarkaši Minnesota Timberwolvesa svladali su u Minneapolisu Los Angeles Lakerse 89:71, ta tako poravnali rezultat u seriji na 1:1.

Wolvesi su zasluženo stigli do pobjede dobivši prvu četvrtinu sa 32:24, dok je u poluvremenu bilo 51:37, što Lakersi visu nisu mogli stići. No, počelo je katastrofalno za domaćine jer je njihova zvijezda Sam Cassell napustio teren nakon samo 43 sekunde dvoboja, budući da su bolovi u leđima i kuku bili neizdrživi. Srećom po Wolvese, Cassellova zamjena Darrick Martin ispao je junak sa 15 poena i šest asista za 30 minuta, iako su to bile njegove prve minute u doigravanju ove sezone. Najbolji igrač lige Kevin Garnett bio je sinoć i najbolji čovjek Minnesote sa 24 koša i 11 skokova, Latrell Sprewell je dodao 17, a Wally Szczerbiak 16 poena.

Kod Lakersa je Kobe Bryant dao 27 poena, ali samo osam u drugom poluvremenu, dok se Shaquille ONeal zaustavio na 14 poena i 16 skokova, sa šutom 4:10 iz polja i puno promašenih "zicera".

Sljedeća tri susreta igraju se u LA-u, a Wolvesima će trebati jedna pobjeda da izbjegnu ispadanje.

Pročitajte više