NBA: Minnesota slavila kod Sacramenta

KOŠARKAŠI Minnesota Timberwolvesa u produžetku su svladali u gostima Sacramento Kingse 114:113 i poveli 2:1 u pobjedama u polufinalu Zapadne konferencije.

Minnesota je do pobjede mogla doći i bez produžetka, budući da je šest i pol minuta prije kraja imala 15 poena viška. No, Kingsi su se uspjeli vratiti i deset sekundi prije kraja utakmice Stojaković je poravnao na 104-104.

U produžetku su si Timberwolvesi ponovno zakomplicirali život. Deset sekundi prije isteka vremena imali su vodstvo 114-111. Stojaković je smanjio iz slobodnih bacanja na 113-114, a kad su Garnettu suđeni koraci Sacramento je dobio još jednu priliku, ali Stojakovićev šut nije pogodio cilj.

Kod Minnesote najbolji je bio Kevin Garnett, koji je ubilježio 30 koševa i 15 skokova. Polovicu poena zabio je u posljednjoj četvrtini i produžetku. Odlično ga je pratio Latrell Sprewell sa 25 poena, 9 skokova i 6 dodavanja. Trenton Hassell zabio je 16, a Fred Hoiberg 14 koševa za Timberwolvese.

Stojaković je predvodio Kingse, posebice u posljednjoj četvrtini i produžetku kada je zabio 22 od svojih 29 koševa. Tome je pridodao i 9 skokova. Doug Christie upisao je 24 koša, Mike Bibby 19 i 10 asista, a Chris Webber 17 poena.

Minnesota ove sezone ima omjer 3-0 u gostima kod Sacramenta. Četvrta utakmica igra se u srijedu, također u Sacramentu.

U polufinalu Istoka Miami Heat je kod kuće pobijedio Indiana Pacerse 94-87, te je smanjio vodstvo Indiane u pobjedama na 1-2. Time je prekinut niz Indiane od šest pobjeda u doigravanju, a Miami je ubilježio svoju 17 uzastopnu pobjedu na domaćem terenu.

Većinu utakmice, osim prve četvrtine koju je dobila Indina, u vodstvu je bio Miami. Najveća prednost domaćina iznosila je 10 koševa.

Novak Miamija Dwyane Wade nastavio je s odličnim igrama. Sinoć je ubilježio 25 koševa, 6 aistencija i 5 skokova. Još četvorica igrača Miamija imali su dvoznamenkasti učinak - Lamar Odom ubacio je 16, Malik Allen 13, a Eddie Jones i Caron Butler po 12 poena.

Jermaine ONeal je sa 29 koševa i 9 skokova predvodio Indianu. Jamaal Tinsley zabio je 16, Ron Artest 14 koševa.

Četvrta utakmica igra se u srijedu, ponovno u Miamiju.


REZULTATI doigravanja košarkaške NBA lige:

ISTOK, polufinale -

Miami Heat - Indiana Pacers 94:87

(Indiana vodi 2:1 u pobjedama)

ZAPAD, polufinale

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 113:114 (produžetak)

(Minnesota vodi 2:1)

Pročitajte više