NBA: Minnesota u finalu Zapada, Garnettu pobjeda najdraži poklon

U ODLUČUJUĆEM, sedmom dvoboju polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota je u Minneapolisu pobijedila Sacramento 83:80 i izborila konferencijsko finale u kojem će se sastati s Los Angeles Lakersima.

Junak utakmice bio je MVP lige, Kevin Garnett koji je upisao 32 koša, 21 skok i pet blokad i tako u velikom stilu proslavio 28. rođendan.

"Presretan sam. Odigrali smo veliku utakmicu. Ova pobjeda mi je najdraži poklon za rođendan," kazao je Garnett, koji je u posljednjoj četvrtini postigao 13 uzastopnih koševa za Timberwolvese. Sam Cassell je bio drugi strijelac domaćina (23 koša), Latrell Sprewell je dodao 14, a Wally Szczerbiak 10 koševa.

Gosti su loše otvorili utakmicu. U prvom poluvremenu imali su šut tek 33 posto, što je bio njihov najgori učinak ove sezone. Predrag Stojaković, drugi strijelac prvog dijela sezone, otvorio je utakmicu šutom 1-7, a do kraja je gađao 3-12 postigavši tek osam koševa. No Sacramento se vratio u trećoj dionici, koju je dobio osam razlike. U posljednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 62:60 i u neizvjesnoj završnici Kingsi su imali posljednji napad, no Chris Webber je promašio tricu za produžetak.

"Ipak smo izdržali. Obrana je bila ključ naše pobjede, kazao je Sam Cassell. Najefikasniji igrač u redovima Kingsa bio je Doug Christie (21), Webber je dodao 16, a Mike Bibby koš manje.

U finalu Zapadne konferencije igrat će Minnesota i Los Angeles, a prvi dvoboj je na rasporedu u petak u Minneapolisu.

Pročitajte više