NBA - Pistonsi brane naslov

U ODLUČUJUĆEM, sedmom susretu finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige Detroit Pistonsi su u Miamiu pobijedili Heat 88:82 i tako ukupnim rezultatom 4:3 izborili plasman u veliko finale NBA lige. Protivnik Pistonsima bit će San Antonio Spursi, a prva utakmica na rasporedu je u četvrtak u Detroitu.

Branitelji naslova su tako postali prva momčad u posljednje 23 godine iz Istočne konferencije koja je u upisala pobjedu u sedmoj, presudnoj utakmici i to na gostovanju.

zadnja utakmica ponudila je čvrstu i izjednačenu igru. Odluka o pobjedniku je pala u posljednjoj dionici u kojoj su gosti napravili seriju 14:5.

"Niti jednog trenutka nismo izgubili kontrolu. Bili smo smireniji i to je presudilo," kazao je trener Detroita, Larry Brown, te dodao: "U finalu će igrati dvije najbolje momčadi ove sezone." Najefikasniji u redovima gostujuće momčadi bili su Richard Hamilton (22 koša), Rasheed Wallace (20), Chauncey Billups (18 koševa i 8 asistencija), te Tayshaun Prince (13 koševa i 8 asistencija).

Domaćine je predvodio Shaquille ONeal (27 koševa i 9 skokova), dok je Dwyane Wade usprkos ozlijedi rebara nastupio i upisao 20 koševa, no niti jedan u posljednjih 15 minuta. Udonis Haslem je dodao 13 koševa i 10 skokova, a Eddie Jones 10 koševa.

"Ne sjećam se kada sam u životu bio toliko razočaran. Ne u svoje igrače, jer su se dečki sjajno borili, već razočaran rezultatom," dodao je strateg Miamia, Stan Van Gundy.

Detroit je branitelj naslova, a prije toga naslove je osvajao 1989. i 1990. godine, dok su San Antonio Spursi bili najbolji 1999. i 2003. godine.

Pročitajte više