NBA: Pobjede Netsa i Lakersa

KOŠARKAŠI LA Lakersa svladali su u trećoj utakmici polufinala Zapadne konferencije San Antonio Spurse 105:81 i time su smanjili zaostatak na 12 u pobjedama. Bio je to prvi poraz San Antonia nakon 17 utakmica.

Lakersi su od samog početka krenuli odlično i već nakon prve četvrtine imali su 12 poena viška (28-16). Do poluvremna San Antonio je uspio samanjiti zaostatak za dva koša, a onda su potonuli u trećoj četvrtini. Dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine Lakersi su odmaknuli na 23 koša prednosti (68-45).

"Večeras su nas Lakersi doista razmontirali. Od početka su bili agresivni i dobri u realizaciji", izjavio je trener Spursa Gregg Popovich.

Junak utakmice bio je centar Lakersa Shaquille ONeal, koji je ubilježio 28 koševa, 15 skokova i čak osam blokada. Kobe Bryant dodao je 22, a Gary Payton 15 poena.

Spursov dvojac Tim Duncan i Tony Parker, koji su bili najzaslužniji za vodstvo 2-0 nakon dvije utakmice, sinoć su bili nezamjetni. Duncan je ubacio tek 10 koševa uz šut 4-14, a Parker 8 poena (šut 4-12). Najefikasniji u ekipi San Antonia bio je Argentinac Ginobili sa 17 koševa.

Četvrta utakmica igra se u utorak, također u Los Angelesu.

Unatoč slaboj igri Jasona Kidda i Kenyona Martina, Netsi su na svom terenu uvjerljivo dobili Detroit 82-64. Nakon tri utakmice Detroit vodi 2-1 u pobjedama, a četvrti susret igra se također u New Jerseyu.

Kidd je ubacio tek pet koševa (šut 2-14), dok je Martin vrlo rano ušao u probleme s osobnim greškama, pa je na terenu proveo samo 21 minutu.

Zato je odličan bio Richard Jefferson sa 30 koševa, 8 skokova i 5 dodavanja. Kerry Kittles ubacio je 17, a Martin 13 koševa.

New Jersey je odlično odigrao obranu, posebice na Chaunceyu Billupsu, koji je u prve dvije utakmice imao prosjek od 17 koševa. Sinoć je upisao tek 2 koša uz šut 1-10. Prvo ime gostiju bio je Ben Wallace sa 15 koševa i čak 24 skoka.

REZULTATI doigravanja u košarkaškoj NBA ligi:

ZAPAD, polufinale -

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 105:81

(San Antonio vodi 2:1 u pobjedama)


ISTOK, polufinale -

New Jersey Nets - Detroit Pistons 82:64 (Planinić odigrao 1 minutu, bez učinka)

(Detroit vodi 2:1)

Pročitajte više