NBA: Pobjede San Antonija i Bostona

KOŠARKAŠI San Antonija pobijedili su New Orleans na domaćem parketu 110:99 i tako došli do prve pobjede u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Aktualne prvake predvodili su Tony Parker i Manu Ginobili sa 31 košem, a francuski košarkaš izvrsno je razigrao momčad upisavši i 11 asistencija. Tim Duncan je, također, odigrao dobru utakmicu, uz 16 koševa upisao je i 13 skokova.

Pobjedom je San Antonio smanjio zaostatak u seriji na 2:1 i tako nastavio stopostotni učinak domaćih momčadi u konferencijskim polufinalima. Naime, u četiri konferencijska polufinala domaće momčadi imaju maksimalni učinak od deset pobjeda, iz isto toliko utakmica.

Početkom posljednje četvrtine New Orleans je zaostajao minimalnih 90:88, ali tada Spursi serijom 11:0 rješavaju pitanje pobjednika.

Boston Celticsi su došli i do druge pobjede protiv Cleveland Cavaliersa pred svojom publikom. Boston je slavio 89:73 i tako poveo u seriji 2:0. Celticse su predvodili Paul Pierce s 19 i Ray Allen s 16 koševa, dok je Kevin Garnett uz 13 koševa upisao i 12 skokova.

Kod poraženog Clevelanda utakmicu je na samom početku napustio Ben Wallace zbog alergijskog napada, te se nije vraćao na parket do kraja utakmice. LeBron James je predvodio momčad s 21 košem (šut iz igre 6/24), dok je Zydrunas Ilgauskas ubacio 19 koševa.

Celtisci su utakmicu prelomili krajem druge i početkom treće četvrtine, kada su serijom 36:10 otišli na nedostižnu prednost koju su očuvali do kraja.

NBA doigravanje, četvrtak:

Istočna konferencija

Boston (1) – Cleveland (4) 89:73 (2:0)

Zapadna konferencija

San Antonio (3) – New Orleans (2) 110:99 (1:2)

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više