NBA suspendirala 11 igrača zbog tučnjave koju je Bogdanović hladno gledao sa strane

Screenshot: Twitter

NBA LIGA suspendirala je čak 11 igrača zbog sukoba na utakmici između Orlando Magica i Detroit Pistonsa, u kojoj je momčad Bojana Bogdanovića slavila 121:101. Iako su najteže prijestupe napravila dva igrača gostiju, Orlandu je suspendirano čak devet igrača, koji će kaznu odsluživati u skupinama kako bi Magic ima dovoljno ljudstva na raspolaganju za utakmice.

Sve je počelo kada je Orlandov centar Moritz Wagner grubo zaustavio kontru Pistonsa hokejaškim bodycheckom, kojim je srušio Killiana Hayesa na pod. Uto je dotrčao Hamidou Diallo i uzvratio Wagneru bodycheckom s leđa, a zatim se pridigao i Hayes te udario Nijemca u zatiljak.

VIDEO: Arena Sport

Wagner je pao među pomoćne trenere Pistonsa, koji su ga tijelima štitili od daljnjih nasrtaja svojih igrača, a u zaštitu suigrača doletjeli su svi igrači Magica. Bojan Bogdanović samo je nezainteresirano promatrao cijelu situaciju i ispravno zaključio da mu to ne treba u životu.

Suspendirana i cijela klupa Magica

Dan kasnije NBA je objavila da je suspendirano čak 11 igrača. Hayes je zbog mučkog i opasnog udarca s leđa kažnjen s tri utakmice bez plaće, a Diallo jednom. Wagner, koji je najteže prošao u incidentu, kažnjen je s dvije utakmice zbog nesportskog prekršaja kategorije Flagrant 2, kojim je sve i zakuhao.

Preostala osmorica suspendiranih redom su igrači Magica koji nisu bili u igri u trenutku incidenta, nego su dotrčali klupe, što je zabranjeno i kažnjivo suspenzijom od jedne utakmice. Cole Anthony, R.J. Hampton, Garry Harris, Kevon Harris, Admiral Schofield, Franz Wagner, Mo Bamba i Wendell Carter Jr. suspenziju će odraditi u grupama po četiri u iduće dvije utakmice kako bi Orlando imao minimum od osam igrača u kadru.

Pročitajte više