NBA: Treći uzastopni poraz Dallasa

MOMČAD s najboljim omjerom pobjeda i poraza u NBA Ligi, Dallas Mavericksi u Seattleu su ubilježili treći uzastopni poraz. Domaći SuperSonicsi bili su uspješniji sa 85:81.

Junak pobjede Sonicsa bio je Rashard Lewis koji je postigao posljednja četiri poena na utakmici i bio jedini strijelac u posljednjoj minuti. Nakon što je Michael Finley tricom izjednačio na 81-81, Lewis je pogodio iz igre za 83-81, a zatim 10 sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja i osigurao pobjedu svojoj momčadi.

Lewis je ujedno, zajedno s Predragom Drobnjakom, bio i najbolji strijelac svoje momčadi. Obojica su postigla po 19 koševa, a Lewis je dodao i 13 skokova, dok je Drobnjak uspješno skočio devet puta. U sastavu Dallasa najuspješniji su bili Michael Finley sa 16 koševa i Dirk Nowitzki sa 15 pogodaka i 14 skokova.

Tracy McGrady je na uvrede navijača u Torontu odgovorio odličnom predstavom i s 35 poena najzaslužniji je za 101-93 pobjedu Orlando Magica protiv domaćih Raptorsa.

´Hvala vam za uvrede, s njima mi samo radite uslugu. Jer, kada mi publika negoduje, ja dobijem motivaciju za još bolju igru. Uživam u izazovima i volim igrati pred neprijateljski raspoloženom publikom. Toronto, molim te, samo se nastavi tako odnositi prema meni svaki put kada dođem!´, rekao je nakon dvoboja McGrady koji je svoju NBA karijeru započeo upravo u Torontu, te je zatim otišao u Orlando.

Priliku u redovima Magica iskoristio je i Jacques Vaughn. On je za 45 minuta provedenih u igri ubacio 15 koševa i bio drugi strijelac momčadi. Kod Raptorsa, koji su i dalje bez pomoći svoje prve zvijezde Vincea Cartera, najefikasniji su bili Morris Peterson sa 25 i Antonio Davis sa 21 košem.

REZULTATI utakmica NBA lige:

Toronto - Orlando 93-101

Seattle - Dallas 85-81.

Pročitajte više