NBA: Wade sa 40 koševa "prizemljio" prvake

KOŠARKAŠI Miami Heata svladali su u drugoj finalnoj utakmici Istočne konferencije u svojoj dvorani Detroit Pistonse sa 92:86. U seriji na četiri pobjede rezultat je izjednačen na 1:1, a sljedeći susret igra se 30. svibnja u Detroitu.

Nakon gubitka prve utakmice Miami Heat su bili svjedni da bi i drugi domaći poraz značio i najverovatnije ispadanje. Najviše razologa za iskupljenje imao je Dwayne Wade, koji je u utorak odigrao jednu od najgorih utakmica sezone, a sinoć je bio apsolutni junak sa 40 koševa, od čega 20 u zadnjoj četvrtini.

"Ne možeš biti sjajan svaku večer, a moja je sreća što sam upravo večeras pokazao da što znam i mogu. Zaboravljate da igram tek drugu godinu u NBA ligi", kazao je Wade, koji je pogodio 15 od 28 šuteva, te imao osam skokova i šest asistencija.

Ovaj puta mu nisu smetale dugačke ruke Tayshaun Princea, koji je više pomagao u zaustavljanju Shaquillea ONeala (17, 10 skokova). Wade je priznao da mu je Shaq pomogao u savjetima, čak ga je noć prije nazvao u četiri sata ujutrio kako bi mu skrenuo pažnju na neke stvari.

Richard Hamilton (21), Tayshaun Prince (17) i Rasheed Wallace (15) bili su najučinkovitiji kod prvaka Detroita, koji unatoč porazu sada ima priliku sve riješiti u naredne tri utakmice u svom Palace na Auburn Hillsu.

"Nismo igrali uopće loše, ali je presudio Wade, ne samo koševima, već asistima i obranom. Neće nam biti lako kod kuće, ova utakmica je bila šansa da ih dotučemo", priznao je trener Pistonsa Larry Brown, čija je momčad nadoknadila -14 u poluvremenu i bila na minimalnom zaostatku sve do tri minute prije kraja.

Pročitajte više