NBA

NBA zvijezda platila kaznu za suparnika koji si je ne može priuštiti

Foto: EPA

TIJEKOM druge četvrtine utakmice koju su prije tri dana igrali Philadelphia 76ers i New Orleans Pelicans dogodio se trenutak u kojem su tehničku pogrešku dobili Joel Embiid i rookie Pelicansa Jose Alvarado. Takvo što ne predstavlja preveliki financijski problem za centra 76ersa i zvijezdu NBA lige, no za Alvarada bi to bila teška kazna. Da ne bude tako pobrinuo se Embiid.

Tehnička pogreška kažnjava se iznosom od 2000 američkih dolara što za Embiida, čija je trenutačna plaća 31.6 milijuna, ne predstavlja osobitu kaznu. Za Alvarada koji ima tzv. two-way contract, što znači da igra za polovicu iznosa NBA minimuma, ali i da može dobiti otkaz u bilo kojem trenutku, a onda i isplatu samo do tog datuma, to je velika kazna. Neće je platiti jer ju je platio Embiid.

Što se točno dogodilo, objasnio je sam Alvarado: "Rekao sam mu: Čovječe, znaš da si ne mogu priuštiti tehničku pogrešku, zašto mi je daješ? Embiid je ispao sjajan. Napravio je velikodušnu stvar i stupio u kontakt sa mnom. On je platio kaznu."

Pročitajte više