Ne briju se, nemaju još ni vozačku, ali budućnost su nogometa

Foto: Getty Images / Guliver Image

PREDSTAVLJAMO vam 10 novih nogometnih zvijezda koje će zasjati u budućnosti. Još nisu punoljetni, ne briju se i nemaju vozačku dozvolu, no neki od njih već su među najvažnijim igračima svojih momčadi. Riječ je o igračima rođenima krajem 20. i početkom 21. stoljeća, čija imena treba zapamtiti jer bi mogli dominirati u sljedećem desetljeću. 

Gianluigi Donnarumma (17 godina, Milan)
 
Nevjerojatni vratar Milana najpoznatiji je predstavnik nove nogometne generacije. Donnarumma je do sada čak 45 puta čuvao gol Rossonera, iako ima tek 17 godina, a postao je i drugi vratar reprezentacije Italije, odmah iza svog idola Gianluigija Buffona.

Ryan Sessegnon (16 godina, Fulham)
 
Lijevog beka iz Fulhama već zovu novim Baleom. Ove sezone Sessegnon je odigrao osam utakmica za svoju momčad i zabio dva gola, a trenutačno nastupa za reprezentaciju Engleske do 17 godina. 

Malang Sarr (17 godina, Nice)
 
Francuski branič upisao je ove sezone 16 nastupa za Nicu koja vodi u prvenstvu. Sarr je postigao i jedan gol, a igra i za reprezentaciju Francuske do 18 godina. 

Vincent Thill (17 godina, Metz) 
 
Talentirani veznjak igra za Metz i dolazi iz Luksemburga. On je već odigrao sedam utakmica za reprezentaciju, a žele ga Real Madrid i Bayern Munchen.

Brahim Abdelkader Diaz (17 godina, Manchester City) 
 
Ofenzivni veznjak stigao je 2013. godine u Manchester City iz Malage, a u rujnu je potpisao trogodišnji ugovor s klubom s Etihada. Još nije debitirao kod Pepa Guardiole, dok je za reprezentaciju Španjolske do 17 godina odigrao osam utakmica i zabio tri gola. 

Ezequiel Barco (17 godina, Independiente) 
 
Iako je veznjak, Barcu uspoređuju s Sergiom Aguerom. Argentinac je do sada odigrao 11 utakmica za Independiente i postigao jedan gol. Riječ je o jednom od najvećih talenata argentinskog nogometa.

Alejandro Pozo (17 godina, Sevilla)
 
Biser Seville ofenzivni je veznjak i Španjolska od njega očekuje puno u budućnosti. Uspoređuju ga s Jesusom Navasom, a Pozo još čeka debi u prvoj momčadi Seville. 

Moise Kean (16 godina, Juventus)
 
Novi Balotelli, kako zovu Keana, član je Juventusa i debitirao je ove sezone za prvaka Italije. U mlađim kategorijama postigao je 34 gola na 50 utakmica, a za reprezentaciju Italije do 17 godina zabio je pet golova u 12 utakmica. 

Benjamin Ben Woodburn (17 godina, Liverpool)
 
Liverpool ima svog novog Michaela Owena. Napadač iz Chestera nedavno je debitirao za Liverpool protiv Leedsa u četvrtfinalu Liga kupa. Ušao je u igru u 67. a uspio je zabiti u 81. minuti, čime je postao najmlađi strijelac u povijesti Redsa. 

Alexander Isak (17 godina, AIK Solna)
 
Mladi reprezentativac Švedske u 25 utakmica postigao je 17 golova za AIK, a ove sezone je zabio 10 pogodaka u 24 nastupa. Njegove igre prati Real Madrid, a Isaka u njegovoj zemlji uspoređuju s velikim Zlatanom Ibrahimovićem. 

Pročitajte više