dinamo - west ham 0:2

Ne mogu objasniti što se događa s Theophileom, a Dinamo ima jedan ključni problem

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, Igor Soban/PIXSELL

DINAMO je na otvaranju skupine H Europa Lige lagano izgubio od West Hama 2:0. Oba gola je primio nakon velikih pogrešaka, a ona Theophileova kod prvog gola Čekićara je teško objašnjiva.

Dojam je da su se Englezi bez previše muke i znoja prošetali Maksimirom i da je ovaj rezultat realan odnos snaga u ovom trenutku.

Slično tvrdi i trener Slaven Belupa Zoran Zekić u svom komentaru za Index.

Nije ovo nikakva tragedija. Ovo je realno stanje. Otkako je David Moyes na klupi West Hama, oni su se strašno digli, puno ulažu i nisu bez razloga pri vrhu Premiershipa. S druge strane, Dinamo je ostao bez nekoliko ključnih igrača i jako je bilo teško očekivati da Modri mogu iznenaditi ovako moćnu ekipu.

Dinamo nije stigao napraviti ni faul

Englezi jesu bili bolji, to je činjenica, ali kad primiš dva gola iz dvije neforsirane greške, to te ubije. Dinamo se nadao da će iznenaditi West Ham kao što je lani napravio Tottenhamu. Plan nije uspio, Modri nisu napravili ni puno prekršaja, ali ne zato što nisu htjeli, već zato što nisu mogli. Impresivna je bila brzina kretanja i dodavanja West Hamovih igrača. Brzo, snažno, sve u dva do tri poteza. Dinamo se jednostavno nije mogao nositi s ekipom koja je za klasu bolja. 

Theophileov je problem u glavi

Šteta za one pogreške kod golova. Tko zna što bi bilo da se to nije dogodilo. Ne znam kako objasniti pogrešku Theophilea. Mislim da to nitko ne može objasniti. Protiv Atalante u Maksimiru, kad je Dinamo pobijedio 4:0, gledam ga i mislim se zašto taj momak nije u reprezentaciji Francuske. Onda su se počele događati greške. Neke od njih jako skupe. Ona protiv Šahtara i sad ova protiv West Hama. Theophile je najskuplji Dinamov igrač, on nije doveden za utakmice protiv Belupa, nego za ovakve protiv West Hama. Pitanje je samo koliko je on glavom prisutan i koliki mu je voljni moment.

Dinamov ključni problem

Dinamov ključni problem ove sezone je to da nije doveo svježu krv, a u posljednjih sezonu-dvije ostao je bez klasa kao što su Olmo, Gvardiol, Gavranović, Jakić. Modri su u kratko vrijeme ostali bez ogromnog koncentrata kvalitete i energije. To je jako teško nadoknaditi i u HNL-u, kamoli u Europi. 

West Ham je favorit skupine i to je večeras pokazao, a Dinamo će svoju šansu morati tražiti protiv Genka i Rapida. To su četiri utakmice i 12 bodova. Tu vidim šansu Modrih.

Pročitajte više