"Ne odbacujem mogućnost da u budućnosti zaigram za Hrvatsku"

SRELI smo ga u najboljem mogućem trenutku. Kao naručen se pojavio u hotelu Conde Luna, među rukometašima Zagreba ipak je mnogo dobrih poznanika. Popili su kavu, dobro se ispričali i razmijenili očekivanja o onome što ih popodne čeka u gradskoj dvorani u Leonu. No, kad izađu na teren, Danijel Šarić i Zagrebaši bit će sve samo ne prijatelji.

I mi smo sa vratarom rođenim u Doboju koji brani boje Ademara popričali o utakmici, ali iskreno govoreći, više nas je zanimao "slučaj" s HRS-om. Navodno su 30-godišnjeg Šarića kontaktirali nakon SP-a u Njemačkoj i ponudili mu anganžman u najboljoj svjetskoj družini. Srpski su se mediji raspisali, poglavito jer je Šarić decidirano odbio biti dijelom srpske reprezentacije. Naš predsjednik Željko Kavran cijelu je priču demantirao, ističući kako se Hrvatsko ljudi sami nude...

"Bit ću iskren, jednostavno nemam što skrivati. Što se tiče reprezentacije Srbije, odlučio sam zaključiti tu priču. Više neću nastupati za Srbiju, imam nekih negativnih iskustava i preko glave mi je. Kontakte s vašim rukometnim savezom sam zaista imao. I to ne pričam da si dignem cijenu, kao što gospodin Kavran pokušava prikazati. Imam 30 godina i mnogo iskustva, zar si uopće trebam podizati cijenu? Svatko ima pravo protumačiti stvari kako želi, ali ovo  što govorim je istina. Kontakata je bilo, što će na kraju od svega biti, to ne mogu reći jer doista ne znam. Imam nekih osobnih planova, ali ne odbacujem mogućnost da u bliskoj budućnosti zaigram za Hrvatsku."

Nakon prve utakmice u Zagrebu, niste imali razloga za zadovoljstvo. Na čemu je Ademat najviše radio u proteklih tjedan dana?

 "Bili smo spremni da izgubimo dva razlike, ali kao što  i sami znate, ubila nas je Zagrebova zona. Također promašili smo pet-šest zicera u prvom poluvremenu, na taj je način Zagreb došao do prednosti. U tim trenucima nismo imali podršku s gol-crte, Somić je s druge strane bio sjajan na golu, a realizirali su dosta kontri i polukontri. Očekujem da ćemo mi upravo tako odigrati danas, s čvrstom obranom i hladnom glavom. To je jedini način da stignemo prednost Zagreba; dobra obrana i što lakši pogoci, što iz kontri ili sa sedam metara."

Nešto vas je kod Zagrebaša posebno iznenadilo?

Nisu me posebno iznenadili, odigrali su agresivno kao što smo očekivali. U napadu su pokazali veliku spretnost, igrali su s osjećajem i maksimalnoo iskoristili naše slabosti.

Zagrebaši se boje sudačkog kritrija...

"Zagreb se nema čega bojati." - odgovara kroz smijeh. "Zapravo ne volim otvarati tu  temu, ali ako moram, onda ću kazati da su Zagrebu suci dali vjetar u leđa u prelomnim trenucima prve utakmice. U drugom poluvremenu suci su napravili par grešaka i pomogli Zagrebu da se odlijepi."

Mirko Alilović dobro se snalazi u Leonu?

"Da, Mirko se super snašao.  Prva godina u Španjolskoj za njega je bila jako teška, ipak se radi o dečku od 20 godina. Nakon povratka sa SP-a  također je prošao kroz malu krizu, ali to je sasvim normalno. Ali, on je veliki potencijal, ne samo za hrvatski rukomet već vratar čije će ime nešto značiti u svijetu i Europi."

Dea Redžić

Pročitajte više