Necid u posljednjoj minuti za pobjedu Češke protiv Rusije

Foto: Getty Images / Guliver Image

REPREZENTACIJA Češke pobijedila je s Rusiju u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo 2:1. Rusi su poveli već u petoj minuti, a izjednačio je kapetan Češke Tomas Rosicky u 50. minuti. Najbolji igrač utakmice, Tomas Necid, u posljednjoj minuti je zabio za pobjedu Češke.

Češka reprezentacija nije dobro otvorila utakmicu, Rusi su češće prijetili i uvodni pritisak isplatio im se već u petoj minuti utakmice. Aleksandr Kokorin dobio je loptu na dvadesetak metara od gola, a kako ga nitko od čeških braniča nije napao, odlučio je silovito opaliti. Lopta je prošla ispod ruke veteranu Peteru Čehu i ušla u mrežu. Udarac je bio vrlo snažan, ali gol ide na dušu rekorderu češke reprezentacije po broju nastupa, golman njegove kvalitete morao bi zaustaviti taj udarac.


No tad su Rusi iznenađujuće pali, a svoje poluprilike počeli su redati Česi, ali bezuspješno. Nagrada za inicijativu stigla je tek u drugom poluvremenu. Tomas Necid glavom je spustio dugu loptu na vrh šesnaesterca, a drugi najiskusniji igrač Češke, Tomas Rosicky, pospremio ju je u bliži kut za izjednačenje 1:1.


Po izjednačenju obje su momčadi jurnule po pobjednički gol, Rusi su najbliže bili u 70. minuti, ali udarac glavom iz blizine Petr Čeh sigurno je uhvatio tu loptu. Jan Krejči propustio je odličnu priliku Češke samo dvije minute kasnije, ostao je potpuno sam na 16-ak metara od gola, ali lopta mu je prešla preko noge i otišla na tribinu. Isti igrač prijetio je glavom u 74. minuti, ali s istim ishodom. U 90. minuti Česi su ipak zabili pobjednički gol, najbolji igrač utakmice, Tomas Necid, pobjegao je obrani i zabio za 2:1 iz blizine.



Česi će imati još jednu provjeru uoči početka EP-a u Francuskoj, igrat će 5. lipnja protiv Južne Koreje, koja je danas izgubila od Španjolske, prvog suparnika Češke na Euru.
 

 

Pročitajte više