"Nedostajalo nam je to kako Eduardo ´usiše´ loptu"

"ČESTITAM domaćinu na ovoj organizaciji na dobrom terenu, poslužilo nas je i vrijeme i na fer i korektnoj igri. Sudac kojeg smo se pribojavali sudio je bolje nego da je bio neki stranac, to je pohvalno. Iz Bukurešta se vraćamo pobjedom i naše zadovoljstvo je veliko", rekao je izbornik Slaven Bilić.

Bila je opet jedna rutinska pobjeda Hrvatske, kojoj je otkako je došao Bilić gotovo navika pobjeđivati u ovakvim utakmicama. Ogledima kada ne igramo najbolje i susretima kada je rezultat daleko bolji od igre. Nema se tu što prigovoriti, reprezentativci dugo nisu bili zajedno, neki od njih tek su se i upoznali sa ostalima, a neki su se vratili nakon punih 12 mjeseci.

"Do pobjede smo došli na planirani način, tako da damo priliku velikom broju igrača, njih šest. Ipak, treba napomenuti da u našoj igri ima još rezervi i da ćemo poraditi na tome. Treba priznato da su još neki reprezentativci u fazi priprema, prvenstvo je njima još daleko. Ne treba ni zaboraviti da smo imali dva debitanta i jednog povratnika koji su svako od njih na svoj način obilježili utakmicu", istaknuo je Bilić

Marica zna!

S druge strane Rumunjska se unatoč izostanku prvih vedeta, zvijezda Serie A Christiana Chivua i Adriana Mutu pokazala vrlo dobrom i opasnom.Precizno su Rumunju kombinirali u sredini vrlo dobro proigravajući Ciprijana Maricu koji nam je zadavao velike probleme. Na koncu on je i zabio za vodstvo domaćina, iako treba dodati da taj gol ide na dušu naše obrane koja je zaspala i omogućila rumunjskom napadaču da nakon odbijanca izađe sam pred Pletikosu. Ništa tu nije mogao Plete i dobro je Ban otpjevao "Marica zna".

"Znate, ne odlazi puno momčadi iz Rumunjske sa tri boda, vrlo su organizirani i opasni i brzo kombiniraju, zbog čega su nam zadavali poprilične probleme. Iako su oni bili oslabljeni vrlo su dobro odigrali i pokazali se jednom vrlo respektabilnom momčadi. Posebno se svidio taj Marica s kojim smo imali velikih problema", napomenuo je Bilić.

"Ovo nam je podstreh za nastavak, na dobrim stvarima ćemo graditi samopouzdanje, a loše ćemo odbaciti".

Kao što smo već spomenuli Eduardo je uistinu nedostajao ovoj reprezentaciji, što Bilić neće zaboraviti napomenuti.

"Vrlo sam sretan što se Eduardo vratio, to je ogromno pojačanje za nas. Nevjerojatno nam je nedostajalo to kako Eduardo primi, usiše loptu i pričeka suigrače da mu se priključe, to je velika stvar. Što se tiče drugih stvari, moram priznat da sam zadovoljan načinom kako smo priveli kraju utakmicu, bez njihovog pritiska, a istovremeno bili vrlo opasni iz kontri i polukontri. Također sam zadovoljan što smo opet pokazali karakter i vratili se nakon rezultatskog minusa", rekao je Slaven Bilić poslije utakmice.

"Ivan Jurić veliko je osvježenje"

Novaci, misleći pritom na Jurića i Čalu, su danas odigrali vrlo dobru utakmicu, čime je Bilić posebno zadovoljan. Njegova očekivanja ispunjena su i na neki način opravdao je pred nacijom njihovo pozivanje.

"Nikada nisam ni sumnjao u Jurića, zato sam ga i pozvao. U stožeru smo jednoglasni, a nadam se i cijela javnost da je on odigrao jednu veliku utakmicu.  Pravo je osvježene u srednjem redu, stalno se nudi, a njegova rješenja kad ima loptu sve su, a samo ne paušalna. Što se tiče Čale je otpustio kočnice odlaskom i Dinama i za njega imam samo pohvale", istaknuo je izbornik Hrvatske Slaven Bilić.

Foto: Index

Pročitajte više