Nekad idol, danas omražen: Bonuccija nitko nije dočekao u Torinu

Foto: Getty Images

LEONARDO BONUCCI nakon godinu dana vratio se u Juventus.

U sklopu trampe s Milanom, Juventus je vratio odbjeglog sina Leonarda Bonuccija (31). U suprotnom su pravcu otišli Gonzalo Higuain (30) i Mattia Caldara (24). 

Gonzalo Higuain u Milan je pristigao na posudbu s pravom otkupa. Mattia Caldara i Leonardo Bonucci su, pak, dio razmjene bez odštete jer se obojici vrijednost procjenjuje na 35 milijuna eura

Međutim, premda i dalje opijeni dolaskom Cristiana Ronalda, Juventusovi navijači nisu suviše zadovoljni razmjenom. Već su protestirali protiv povratka Leonarda Bonuccija kojem spočitavaju što je proteklog ljeta napustio Torino i otišao u Milano u transferu vrijednom 42 milijuna eura. Njegovu su odluku interpretirali kao veleizdaju pa i ne čudi što ne slave povratak jednog od najboljih talijanskih defenzivaca današnjice.

Leonarda Bonuccija nitko od Juventusove navijačke baze danas nije dočekao u torinskoj zračnoj luci. I klupski su čelnici bili iznenađeni kada su saznali kako ni ispred Juventusova stadiona, u sklopu kojeg se nalazi klupska klinika, nije bilo nijednog navijača.

Skloni neopraštanju, navijači torinskog kluba odlučili su ignorirati nekadašnjeg mezimca. Upitno je hoće li mu ikada i oprostiti što zbog prošlogodišnjeg odlaska, što zbog gola kojim je u Milanovu dresu proslavio pogodak pred njihovim licima.

Talijanski mediji proteklih su dana izvještavali kako je Leonardo Bonucci spreman uputiti javnu ispriku Juventusovim navijačima. Također, napominju kako je pred Bonuccijem dug put da ponovno postane heroj Stare dame.

U Torinu teško ili gotovo nikako ne opraštaju nekome tko je još prije nekoliko mjeseci ljubio Milanov grb.

Pročitajte više