Nekad je bio hit Premiershipa, a danas klubu prijeti ispadanje i gašenje

Foto: Getty Images / Guliver Image

SJEĆATE se Bolton Wanderersa? Nekadašnji član Premiershipa bio je poznat kao sinonim za dobar nogomet, a često je znao baciti na koljena i puno veće, kvalitetnije i bogatije od sebe. 

Međutim, klub koji je početkom ovog stoljeća bio pravi hit engleskog prvenstva, a koji je star 145 godina, upravo proživljava najteže dane od svog nastanka. Boltonu, koji je trenutačno pretposljednji u Championshipu, zbog financijskih je problema zatvoren trening-centar, a igračima kasne plaće pa je veliko pitanje hoće li se klub spasiti od gašenja.

Vlasnik Ken Anderson, protiv kojeg navijači već dulje protestiraju i traže njegov odlazak, želi prodati i spasiti klub, ali za sada nema uspjeha na tom planu. Klub koji je nekada vodio Sam Allardyce, a čiji su dres među ostalima i nosili Hierro, Okocha, Kampo, Giannakopoulos, Djorkaeff, Speed, Jääskeläinen, Nakata, Anelka, Gudjohnsen i Gary Cahill ima velike probleme na travnjaku, a još veće izvan njega.

Embed from Getty Images

Tako je njihova utakmica 9. ožujka protiv Millwalla kod kuće pod znakom pitanja jer klub nema dovoljno financijskih sredstava platiti osiguranje na stadionu. Klub uvjerava da može ispuniti sve zahtjeve kako bi se meč odigrao, a dobio je 24 sata da to i dokaže kroz standardne protokole i dokumentaciju koja je potrebna kako bi se susret odigrao i bio osiguran na stadionu.

Wanderersi trenutačno imaju sedam bodova manje od Readinga koji je u sigurnoj zoni, a u posljednjih deset utakmica ostvarili su svega jednu pobjedu, uz jedan remi i osam poraza. 

Najveći uspjesi u 145-godišnjoj povijesti Boltona su osvajanje četiri trofeja FA kupa 1923., 1926., 1929. i 1958. godine. 2006. i 2008. je igrao kvalifikacije Kupa UEFA, a ispao je od Lokomotiva iz Plovdiva i Rabotničkog.

Embed from Getty Images

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više