EUROPSKE LIGE

Nekadašnji hit Premiershipa igrat će treću ligu s 12 bodova minusa

Foto: Getty Images / Guliver Images

BOLTON WANDERERSI, nekadašnji hit Premiershipa koji je često uzimao bodove puno većim klubovima, ispao je u treću ligu, u koju će sljedeće sezone automatski ući s 12 bodova minusa.

Razlog tome je neplaćeni porezni račun od 1,4 milijuna eura. Uz to, u klubu su morali postaviti vanjskog upravitelja koji će se brinuti u administraciji. Paul Appleton iz tvrtke David Rubin i partneri našao se u ulozi spomenutog upravitelja i vjeruje da je takvo rješenje najbolje za dugoročni opstanak Boltona.

Podsjetimo, Bolton je u užasnoj financijskoj situaciji. Igrači su odbili igrati jednu utakmicu zbog neisplaćenih plaća. Ispričali su se navijačima, a prošlog mjeseca prvo su odbili trenirati 48 sati u znak podrške stručnom stožeru i klupskom osoblju koji također nisu primili plaće. Oni su na kraju ipak dobili svoj novac, dok ga igrači Boltona i dalje čekaju.

Koliko je financijska situacija u Boltonu loša, dovoljno govori činjenica da je Profesionalno udruženje nogometaša Engleske u prosincu klubu posudilo novac kako bi mogao pokriti plaće igrača. Sada ispadaju u treću ligu, u kojoj će se, po svemu sudeći, također morati boriti za ostanak jer neće biti lako u startu nadoknaditi 12 bodova minusa.

Posljednji su put u Premiershipu igrali 2012.

 

Pročitajte više