Nekadašnji napadač Dinama i Olympiacosa: I Hrvati će biti vrlo oprezni!

MARIO BONIĆ danas je trener i skaut u Grčkoj, a krajem 70-ih je iz navale Dinama preselio u Olympiacos. Dubrovčanin je utakmicu Grčke i Hrvatske najavio gostujući na radijskoj postaji Novasport.

"Smatram li se polugrkom? Pa da, moglo bi se tako reći. U Grčkoj sam od 1980. godine do danas s iznimkom perioda od 1986. do 1992., kada sam živio u Hrvatskoj. Mogao bih reći čak da bolje poznajem grčku nogometnu reprezentaciju od hrvatske"

"Bit će to vrlo teška utakmica za oba sastava s obzirom na to da će o njoj jako puno ovisiti. Hrvati imaju prednost jer imaju bod viška i odgovara im remi. No, neće niti njima biti lako. Ne zaboravimo da Grčka također ima vrlo dobar sastav. Ova današnja generacija postiže izvrsne rezultate. Ne samo sada pod Santosom nego i ranije pod Rehhagelom. Ne tako davno Grci su bili europski prvaci"

"Mislim da će to biti obostrano oprezna utakmica. Neće biti otvorena. Umnogome će ovisiti o taktičkim potezima dvojice trenera"

"Prognoza? Teško je prognozirati uoči tako bitnih utakmica. Mislim da malu prednost ipak ima Hrvatska jer ima igrače koji drže bolji ritam igre"

"Grci su tu nešto slabiji, ali su iznimno pouzdani i karakterni. Neka pobijedi bolji. Ja bih najsretniji bio kada bi obje momčadi prošle na Europsko prvenstvo", zaključio je Dubrovčanin koji je bio posrednik u transferu grčkog napadača Papadopoulosa u Dinamo.
                         
                                            

Pročitajte više