Neki francuski igrači su sretni jer je Benzema otpao, kaže bivši suigrač

Foto: Profimedia

KARIM BENZEMA zbog ozljede kvadricepsa otpao je za Svjetsko prvenstvo u Kataru i postao prvi aktivni dobitnik Zlatne lopte koji propušta mundijal nakon Allana Simonsena 1978. Budući da ga prije četiri godine u Rusiji nije bilo zbog skandala s ucjenjivanjem suigrača Mathiasa Valbuene, lako je moguće da će 34-godišnjem Benzemi posljednji SP u karijeri ostati onaj u Brazilu 2014.

Iako malo tko na svijetu može biti sretan što službeno najbolji svjetski nogometaš propušta SP, neki smatraju da je njegov odlazak zapravo dobra vijest za francusku reprezentaciju zbog atmosfere u svlačionici jer ima igrača kojima je drago što je Benzema napustio Katar.

Lugano: Ima igrača koji su sad sretni. Puno ovisi o tome kako je momčad složena

"Siguran sam, jer bio sam suigrač s nekima od njih, da ima francuskih igrača koji su vrlo sretni zbog Benzemina odlaska", rekao je bivši kapetan Urugvaja Diego Lugano, koji je od 2011. do 2013. sezonu i pol proveo u PSG-u.

"To se nikad ne bi moglo dogoditi u Urugvaju, Brazilu ili Argentini. Puno ovisi o načinu na koji je momčad složena i trenerovoj pažnji oko profila igrača, ne samo tehničkih, nego i u smislu karaktera. Ima puno veze s time", dodao je Lugano u razgovoru za ESPN Brazil, koji je prenijela Marca.

S kim je uopće Lugano igrao?

Lugano je od aktualnih francuskih reprezentativaca kroz karijeru bio suigrač samo s Adrienom Rabiotom i golmanom Alphonseom Areolom tijekom vremena provedenog u Parizu, ističe Football Espana. 

Rabiot za sobom ima reprezentativni skandal iz 2018., kada je odbio biti zamjena za hitne slučajeve poput teških ozljeda, nakon što ga je Didier Deschamps izostavio s glavnog popisa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. A sada Francuzi neće nikog pozivati umjesto Benzeme, nego su odlučili turnir odraditi s 25 igrača.

Francuska je u Kataru smještena u skupinu D s Australijom, s kojom će prvu utakmicu igrati u utorak, te Danskom i Tunisom.

Pročitajte više