CRO COP - NELSON

Nelson: Pobijedio sam Mirka, ali suci to nisu vidjeli

Foto: Screenshot Instagram

U ŽESTOKOJ borbi na priredbi Bellator 216 Mirko Filipović odlukom sudaca pobijedio je Amerikanca Roya Nelsona. 44-godišnji Cro Cop nakon tri teške runde slavio je jednoglasnom odlukom protiv dvije godine mlađeg Amerikanca. Čekao je na revanš gotovo osam godina, od 2011., kada ga je Nelson nokautirao u kavezu UFC-a. Mirko ne gubi revanše. Uoči borbe s Nelsonom bio je siguran u pobjedu.

"Za mene je ovo bio mentalno težak meč, više sam se potrošio psihički nego fizički", rekao je Mirko nakon borbe u kojoj je morao naporno raditi za pobjedu.

Tehnički i taktički bio je bolji od Nelsona, ali Amerikanac nije odustajao. Vraćao je udarce, gurao Mirka u klinč na ogradu, čekao je grešku. U trećoj rundi Nelson je bio posebno opasan. Jedan od sudaca Mirku je dodijelio sve tri runde, dok su dvojica treću rundu dodijelili Nelsonu. Nisu dvojili tko je ukupno pokazao više (30:27, 29:28, 29:28).

No Amerikanci se ne slažu. Portal MMA Junkie prenosi da Nelsonovi obožavatelji negoduju u komentarima. Tvrde kako je Mirkova pobjeda u najmanju ruku dvojbena.

Dok je čekao proglašenje, Nelson je pobjednički podignuo ruku. Mirko ga je samo prostrijelio pogledom. Nije mogao sakriti što misli o Nelsonovom potezu.

Nakon meča Nelson je nastavio s istim retorikom.

"Pobijedio sam Mirka, ali suci to nisu vidjeli. Jedan od njih glasao je 30:27, to se nije dogodilo i to ste mogli vidjeti ako ste gledali borbu. Ne znam, možda sam u zabludi zbog udaraca, ali hvala mojim fanovima", poručio je u videu preko svom Instagrama.

 

Pročitajte više