Lima već trenirao na Poljudu: "Hajduk ubuduće neće dopuštati da mu itko kvari posao"

JAKO ANDABAK, najveći pojedinačni dioničar Hajduka, ugostio je jučer u svojoj bračkoj rezidenciji ostale članove Nadzornog odbora Hajduka.

Sastanku je, naravno, nazočio i predsjednik Bijelih Hrvoje Maleš, a tema nije bilo mnogo - razgovaralo se isključivo o transferima igrača te pregovorima oko smanjenja ugovora najbolje plaćenih igrača, koji se ne uklapaju u novu klupsku politiku.

Potvrdio je to u razgovoru za Index predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar: "Bio je to jedan radni sastanak na kojem su u prvom planu bili transferi igrača."

"Bilo je govora o pojačanjima za sljedeću sezonu, ali i o odlascima određenih ljudi iz postojećeg kadra", dodaje Sapunar.

O Buljatu i Limi isti komentar: Sve ćete saznati kroz nekoliko dana

Po tom pitanju odmah iskače ime Jurice Buljata, za kojeg je Maccabi iz Haife ponudio Hajduku milijun eura odštete. Iako zbog redikulozne klauzule u Buljatovom ugovoru Bijelima ne bi pripao čitav iznos već samo 60 posto (600 tisuća eura), i ta cifra može se smatrati dobrim poslom kad je Zadranin u pitanju, tim više što je jasno da se Buljat u sezoni koja je pred vratima baš i ne bi naigrao pored Miličevića i Maloče, a pogotovo ako na Poljud sleti Joe Šimunić.

"Pričekajmo službenu potvrdu", oprezno će Sapunar.

Nadzorni odbor je, tvrdi Sapunar izrazio punu podršku Hrvoju Malešu po pitanju rezanja ugovora prvotimcima čija godišnja zarada premašuje zagarantiranih 100 tisuća eura.

"Neki pristaju na smanjenje, neki ne, ali vjerujem da će se sve znati kroz nekoliko dana."

Istu priču, "sve će se znati u idućim danima", Sapunar ponavlja i na spomen Rubena Lime, mladog reprezentivca Portugala kojeg Hajduk vidi kao idealno rješenje na lijevom beku, u situaciji kad je Manuel Pamić nedostupan jer Splićani ne žele platiti odštetu praškoj Sparti.

"Morate nas razumjeti, ne želimo izlaziti u javnost s nikakvim imenima, jer smo se dosta puta u takvim situacijama opekli. Kad se ime pojavi u opticaju, onda krenu raznorazne spletke i nabijanja cijene, što ne želimo da se opet ponovi", rezolutan je zet splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

I dok je Sapunar o svemu pričao u rukavicama, vrlo brzo je odgovor ponudio sam Lima, koji je jutros trenirao na Poljudu, zajedno s ostatkom Hajdukove prve momčadi.

Lima je još uvijek igrač portugalskog Beira Mara, a početkom listopada će navršiti 22 godine. Matični klub mu je Benfica, iz koje je u Beiru Mar prešao prije godinu dana, potpisavši dvogodišnji ugovor. Bude li ga htio dovesti, Hajduk će morati platiti odštetu za Limu, čiju tržišnu vrijednos Transfermarkt procjenjuje na 900 tisuća eura.

Pročitajte više