Nema više TV prijenosa nastupa Janice i Ivice!?

IAKO se svaki nastup najbolje hrvatske sportašice Janice Kostelić i njezinog brata Ivice u Hrvatskoj prati s ogromnim zanimanjem, prema svemu sudeći ljubitelji skijanja njihove će nastupe u Svjetskom Kupu morati pratiti na satelitskim TV programima.

Jutarnji list javlja kako ni Nova TV ni HTV ni RTL, prema dostupnim informacijama, u svojim programima neće imati televizijske prijenose nastupa Kostelića u novoj sezoni Svjetskog kupa.

Prava na sve prijenose utrka Svjetskog kupa dosad je imala Nova TV, osim utrka koje se održavaju u Austriji, na koja je prava polagala HTV.

No, nakon promjene vlasničke strukture Nove TV, te odlaska sportskih novinara i komentatora Ivana Blažička, Saše Sušeca i Filipa Brkića, utrke Svjetskog kupa koje počinju za tri tjedna neće se prenositi na Novoj TV. Razlog tomu je i nemali iznos od 600,000 eura, koliko bi Novu TV stajala realizacija prijenosa.

Vlasnici prava, tvrtka Media Partners, kontaktirala je RTL i HTV ponudivši im prava prijenosa nakon saznanja da Nova TV ne misli emitirati skijanje ove sezone, ali s te dvije televizije poručili su samo kako razmatraju ponudu.

Kako doznaje "Jutarnji", visoka cijena prava ohladila je čelnike HTV-a i RTL-a, a Media Partners nema namjeru spuštati cijenu jer je ugovor s Novom TV odavno potpisan. Media Partners će svoje novce ovako ili onako dobiti, ali hrvatski gledatelji mogli bi u cijeloj priči ostati itekako zakinuti.

Pročitajte više