"Nemamo Mamića, nemamo suce, samo jedno Hajdučko srce"

POLJUD je večeras bio daleko od punog, na tribinama splitskog stadiona okupilo se oko 12 tisuća ljudi, ali i to je bilo dovoljno za spektakl. Torcida je ispunila sjevernu tribinu, dok su im se s druge strane "suprotstavili" malobrojni Bad Blue Boysi, ali obje su skupine cijelu utakmicu neumorno navijale, a nisu izostali ni dovitljivi navijački transparenti, ali nažalost ni pirotehnika.

Eksplozija euforije izbila je na sjeveru nakon što je Mladen Bartolović po drugi put u samo dvije minute zatresao mrežu Dinama (strijelac prvog gola bio je Nikola Kalinić). Torcidaši se nisu mogli suzdržati, planule su bengalke i dimne bombe, vatrogasci su zaradili dnevnicu, ali prekid utakmice trajao je tek nekoliko minuta. U pripremi je cijeli susret bila i specijalna policija, ali nikakvih nereda na stadionu nije bilo. No, neki Dinamovi navijači do Poljuda nisu niti stigli; zaustavila ih je policijska sačekuša u Dugopolju, a manja skupina Dinamovih navijača završila je u pritvoru jer su kod njih pronađeni narkotici.

"U Zagrebu smo pokradeni, večeras je Hajduk dokazao da je bolji od Dinama", ispalio je nakon utakmice Ante Miše, a potporu takvim tvrdnjama za vrijeme susreta dala mu je i Torcida. "Nemamo Mamića, nemamo suce, samo jedno Hajdučko srce", transparent je koji je privukao najviše pažnje na tribinama Poljuda, te jasna navijačka poruka koga smatraju odgovornim za Dinamovu dvostruku krunu. Transparent danas na Poljudu nisu isticali samo navijači; Hajdukovci su na teren izašli noseći natpis kojim su svojim navijačima zahvalili na vjernoj potpori - "Torcida - Hajdučko srce".

P.V.
Foto: Vladimir Dugandžić, Ante Čizmić, Paun Paunović, Jakov Prkić / Cropix

Pročitajte više