Nemanja Vidić: Srbija kasni za ostalima. Želim pomoći

Foto: EPA

NEMANJA VIDIĆ (41), umirovljeni branič Manchester Uniteda i Intera, želi postati predsjednik Srpskog nogometnog saveza. Fantastični stoper o svojoj je ambiciji za Times govorio kada je posjetio Englesku kako bi sudjelovao na UEFA-inom tečaju. Među ostalima, podupire ga njegov sunarodnjak Nemanja Matić, također bivši igrač Uniteda.

"To je razlog zašto sam ovdje. Razumijem se u nogomet. Pohađao sam tečaj Engleskog nogometnog saveza i završio PRO licencu. Ovdje sam kako bih učio o tržištu, financijama, komunikaciji i marketingu. Sve to shvaćam jer sam igrao za United, ali sada ulazim dublje u temu", izjavio je Vidić.

"Srbija kasni za ostalima"

"Problem Srbije je što kasni za ostalima. Nismo išli naprijed po pitanju digitalizacije, profesionalizacije i transparentnosti. Srbija kasni. Imamo puno talentiranih i pametnih ljudi, ali nam netko treba pokazati smjer i dati priliku mladima. Ovo je svijet mladih.

Volim biti u Srbiji, volim Srbiju. U najboljim sam godinama i, ako mogu, želim pomoći srpskoj zajednici i srpskom nogometu. Školovanje mi pomaže kako bih dobio znanje i kontakte koje mogu iskoristiti na bilo koji način da pomognem srpskom nogometu", rekao je Vidić.

Vidić je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi iz koje je 2004. otišao u moskovski Spartak. Manchester United kupio ga je dvije godine kasnije za 10.5 milijuna eura te je u njemu proveo osam godina i odigrao 300 utakmica. Karijeru je završio u milanskom Interu, za koji je nastupao od 2014. do 2016.

 

Pročitajte više