KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET

Neočekivani junak Hrvatske u Turskoj

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MIRO BILAN je odigrao utakmicu za pamćenje u pobjedi košarkaške reprezentacije Hrvatske nad Turskom u gostima (79:62) u 3. kolu kvalifikacija za Eurobasket 2022.

Bilan je protiv Turske postigao 30 poena i skupio 12 skokova, a to je učinak koji mu je dodijelio epitet najboljeg igrača susreta.

Centar Dinamo Sassarija je s linije za slobodna bacanja pogodio 10 od 12 šuteva, dok je u šutu za dva poena imao učinak od 10 uspješnih šuteva iz 14 pokušaja. Nijednom nije probao udarac za tri poena.

Posebno se istaknuo u trenucima kada je Turska stigla na samo osam koševa zaostatka nešto manje od dvije minute prije kraja. Tada je Hrvatska napravila seriju 9-0, pri čemu je Bilan postigao četiri poena.

Bilan je svoju karijeru počeo u Šibeniku gdje se zadržao do 2009. godine. Potom je godinu dana proveo u Zadru, nakon čega je prešao u Cedevitu, gdje je ostao šest godina. Iz Cedevite je otišao u Francusku, gdje je igrao za SIG Strasbourg i ASVEL. Od 2019. godine igra za talijanski Dinamo Sassari.

Hrvatska je sad na maksimalnih 3-0 i za matematički plasman treba joj još jedna pobjeda. U skupini su još Nizozemska i Švedska. Turska je nakon ovog poraza na rubu ispadanja. Na Eurobasket idu prve tri reprezentacije. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više