Neredi u Beču: Turci napali hrvatske navijače

ASSOCIATED PRESS javlja kako je u posljednjim minutama utakmice došlo do sukoba hrvatskih i turskih navijača u glavnoj navijačkoj zoni koji su izazvali turski navijači.

Prema izjavama policije i liječnika Turci su napali hrvatske navijače, no prema prvim informacijama nitko nije teže ozlijeđen, već se radi o površinskim ozljedama, a nekoliko je navijača dobilo udarac u nos.

Austrijska novinska agencija javlja kako su ozlijeđeni navijači primili prvu pomoć na licu mjesta te da nitko nije odveden u bolnicu.

Turci su napali naše navijače nakon što je Ivan Klasnič postigao pogodak minutu prije kraja produžetaka.

Do nereda je došlo i u bečkoj četvrti Ottakring te kod Burgtheatera, najvećeg bečkog kazališta. U Ottakringu živi veliki broj Turaka, i policija je morala isprazniti nekoliko ulica kako bi razdvojila hrvatske i turske navijače, koji su policajce na kraju gađali bocama.

Nekoliko sati kasnije situacija se primirila

Njemačka agencija DPA javlja kako je policija uz pomoć samih navijača smirila strasti na bečkim ulicama, te da se nastavilo slaviti i tugovati u miru. Dogodilo se još nekoliko manjih izoliranih incidenata, među kojima i bacanje boca na automobila od strane hrvatskih navijača, no policija je brzom intervencijom spriječila daljnje uništavanje.

Walter Hladik glasnogovornik policije izjavio je kako je jedanaest osoba uhićeno, a deset lakše ozlijeđeno.

> U Mostaru neredi nakon hrvatskog ispadanja s Eura

H.A.
Foto: AFP/Index

Pročitajte više