Nervozni kapetan Heartsa Stewart: Suci nas ne vole!

MICHAEL STEWART je top tema škotskog nogometa uoči ogleda s Dinamom. Kapetan Heartsa na udaru je navijača jer je u svojoj prvoj utakmici s trakom oko ruke pokupio dva žuta kartona u 52 minute, trener Csaba Laszlo ga brani tvrdeći da se radilo o glupoj grešci koja se svakome može potkrasti, a Stewart je odlučio krivnju svaliti na suce.

"Puno gori startovi od mog prošli su nekažnjeno"

"Na travnjaku je tu večer bilo puno gorih startova koji su prošli nekažnjenu. U nogometu se takve stvari događaju, nije bilo zlobe ili namjere iza mog prekršaja. Samo sam pokušavao agresijom podignuti tim, motivirati ih jer smo izgledali loše. Ali sudac je našao prikladno da mi zbog toga pokaže dva žuta kartona. Međutim, on ima pravo na svoje mišljenje i to je, na kraju krajeva, jedino što se na travnjaku računa", priznaje Stewart, ali nije se spreman olako pomiriti sa svojom kaznom.

"Mislim da je bilo još situacija koje bi bile drugačije sankcionirane da su u njih bili uključeni igrači Heartsa. Sucima baš i nismo dragi", smatra Stewart.

"Michael je zaslužio kapetansku traku"

Za Laszla nema nikakve sumnje: Stewart će ostati kapetan iako i navijači i mediji traže krv. Mađar tvrdi kako vjeruje svojim igračima i neće promijeniti mišljenje zbog jedne greške.

"Za mene tu nema nikakve dvojbe. Svatko ima pravo na grešku ili nesreću. Dok god iz svojih pogrešaka uči i ne ponavlja ih. Krivo bi bilo kazniti Michaela zbog ovoga. Bio je to dobar signal svima na početku sezone, igrači to znaju i prihvaćaju i u momčadi neće biti promjena. Michael Stewart je iskusan škotski nogometaš. Sa svima je u dobrim odnosima, igrao je za reprezentaciju, igrao je za Manchester United i to je iskustvo kakvo nam treba na terenu. Ovo je vrlo bitan korak u njegovom životu jer svaki igrač želi biti kapetan. No, ta privilegija nije za svakoga. Bilo je puno velikih igrača koji nikad nisu nosili kapetansku vrpcu, a ovo je Michaelova šansa da pokaže kako zna koliko je ta vrpca važna", kaže Laszlo.

Pročitajte više