Nešto se kuha: Mamić ne može bez Ivankovića?

BRANKO IVANKOVIĆ za sada ima konkretnu ponudu gruzijske reprezentacije te nekoliko ponuda klubova iz Bundeslige i francuske lige te azijskih zemalja. Ipak, Dinamo se čini kao najrealnija opcija.

Nakon ispada Zdravka Mamića, Branko Ivanković je digao sidro te se pokupio iz kluba, ali čini se da ga je Mamić opet odlučio dovesti na klupu Dinama. Navodno mu je i ponudio duplo veću plaću od one koju je imao prije odlaska.

Ipak, za Ivankovića se trga reprezentacija Gruzije, neki azijski klubovi te klubovi iz liga petice. No, kako kažu, kod kuće je najljepše, teško da Ivanković ne bi pristao ponovno voditi ekipu Dinama u novom "pohodu" na Europu.

U razgovoru za Index Branko Ivanković nije otkrio je li stigla konkretna Mamićeva ponuda, ali je dao naslutiti kako bi mogao vrlo lako završiti opet u Maksimiru te da nema ništa sporno u odnosu Mamić - Ivanković.

Je li istina da se vraćate na ljeto u Dinamo?

"Mislim da se ove informacije javljaju u vrlo nezgodnom trenutku, Dinamo je pred osvajanjem duple krune, jučer je odličnom igrom pobijedio Hajduk. Teško je u ovom trenutku biti pametan i nešto pametno reći o tome. Mislim, s Mamićem sam u korektnim odnosima, on često emotivno istupa i o tome smo razgovarali, ali to je njegov generalni problem, nije on nastupio tako samo prema meni već i prema mnogima drugima."

Koliko ste blizu klupi Dinama?

"A nisam blizu kad još o tome nismo razgovarali, ovo su neugodne glasine za Soldov stručni štab, mada je to normalna stvar. To se događalo i kada sam bio trener momčadi."

Dinamo baš nije odigrao najbolje ovog proljeća, kako vam se čini pristup Zvonimira Solde i njegovo vođenje momčadi?

"Dinamo je odigrao jako dobro protiv Hajduka. Jasno je da je i Soldi potrebno vrijeme da sprovede neke vizije, u skladu s očekivanjima Dinama koji ide na naslov u prvenstvu uvijek, a onda pokušava i u Europi napraviti rezultat. Svaki trener ima svoju filozofiju, svoj način rada i svoju viziju kako sve sprovesti u djelo", kaže bivši, a možda i budući Dinamov trener.

Zvonimiru Soldi zamjeraju da igra destruktivan nogomet, je li uistinu to tako?

"Imate trenere koji promišljaju samo o napadu, kao i one koji razmišljaju samo o obrani. Činjenica je da ozbiljan trener promišlja o ozbiljnoj obrani, ali i razmišlja o atraktivnom nogometu u srednjem redu i napadu, o postizanju golova. To mora biti jedan mix, posebno za trenere Dinama i Hajduka, koji moraju imati atraktivnost u igri zbog očekivanja publike, a na kraju i rezultat. Soldo nije defenzivac, on se još mora definirati. Vjerujem da zna da su sve faze vrlo bitne za uspjeh."

Što Dinamu treba iduće sezone s obzirom da je Luka Modrić otišao, a da navijači očekuju rezultate u Europi?

"Dinamo ima kadar koji će sada igrati bez Luke Modrića. U ovakvom stanju je Dinamo favorit broj jedan u hrvatskoj ligi. Za Europu će se sigurno trebati pojačati, ali sumnjam da će se srljati s nekim polupojačanjima, treba uzeti nekoga tko će biti na razini Dinama. A sada koji će to igrači biti, to će odrediti stručni štab. Timska igra će morati još više doći do izražaja, teško je naći zamjenu za Luku Modrića. Znam da će to biti jedan konstantan zadatak za klub, pronaći nekoga tko će ga nadomjestiti."

Što je s drugim ponudama?

"Gruzija je istaknula svoju ponudu, koja je konkretna i oni čekaju moje očitovanje. No, meni je draže raditi u klubu. U dilemi sam klub ili selekcija, ali kažem radije bi radio u klubu. Imam ponude i od ekipa iz Bundeslige i iz francuske prve lige, vidjet ćemo što će se u sljedećih sedam do deset dana događati", zaključuje misteriozno Branko Ivanković.

Marko Štefelić
Foto: Index

Pročitajte više