HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 22:20

"Nešto se mora promijeniti, ovo ubija igrače"

Foto: Screenshot

HRVATSKA rukometna reprezentacija izgubila je finale Europskog prvenstva od Španjolske 22:20 i osvojila srebrnu medalju, 14. u povijesti s velikih natjecanja.

Nakon velikog emotivnog pražnjenja rukometaše čekaju teške kvalifikacije za Olimpijske igre koje se ovog ljeta igraju u Tokiju. To će biti jedan od tri, a možda i od četiri turnira koje će Hrvatska odigrati u samo 365 dana.

Nakon završenog Europskog prvenstva, slijede kvalifikacije za OI, onda potencijalno Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo u siječnju 2021. godine. U RTL-ovu studiju bivši hrvatski reprezentativac Drago Vuković prokomentirao je takav sustav natjecanja. Voditelj ga je pitao kako se oporaviti od poraza kao što je bio ovaj protiv Španjolske.

"Ovisi o tipu igrača i osobe. Meni je osobno najteže pao onaj u Londonu 2012. godine. Igrali smo fantastično i onda dođe taj Omeyer i obrani 15 lopti u 15 minuta. Dan danas mi je žao toga. Mjesec i pol dana sam bio na pripremama, onda mjesec dana u Londonu i nakon Igara sam imao samo dan odmora. Morao sam odmah ići u klub u Njemačku. To ubija igrače i nešto se hitno mora promijeniti", rekao je Vuković pa nastavio:

"Sad će doći kvalifikacije, doći će šesti mjesec i momci će možda dobiti pet dana slobodnog. Onda pripreme za Olimpijske igre, pa Igre i nakon njih moraš drugi dan ići u klub. Bit će možda par dana odmora. Meni je došla velika psihička kriza nakon Olimpijade. Tko to preživi, svaka čast", zaključio je bivši hrvatski reprezentativac.

Pročitajte više