manchester united

Neville: Pogledajte Chelsea, Liverpool i City. To su momčadi, a ne United

Foto: EPA/EFE, Guliver Image

MANCHESTER UNITED je u subotu u 6. kolu Premiershipa iznenađujuće izgubio kod kuće od Aston Ville 1:0 i tako propustio preuzeti vrh tablice.

Momčad Olea Gunnara Solskjaera odigrala je slabu utakmicu, a u sudačkoj nadoknadi je Bruno Fernandes promašio penal. Stručnjaci su kritizirali United zbog prikazane igre, a kritikama se pridružio i legendarni branič toga kluba Gary Neville.

"United neće biti prvak. To sam govorio i kad su pobjeđivali i kad je Ronaldo zabijao. Oni jednostavno ne igraju dovoljno dobro kao momčad, a to je ključno za osvojiti ovu ligu. Momčad mora biti kohezivna i kad igra s loptom i bez nje. Mora imati jasan plan i stil igre, a ja za sad vidim samo skupinu dobrih individualaca koji tu i tamo nalikuju na momčad", rekao je Neville i nastavio:

"Puno je tu novih igrača kao što su Ronaldo, Sancho i Varane. Oni se moraju prilagoditi, ali i truditi se da postanu dio momčadi. Samo u takvim okolnostima možeš dobivati utakmice i kad ne igraš dobro. Čudna je to momčad, za mene oni samo na trenutke djeluju kao pobjednička ekipa. Pogledajte Chelsea, City i Liverpool. To su momčadi u punom smislu te riječi, koje konstantno momčadski daju sve od sebe. Ne kažem da se United ne trudi, ali Ole mora početi od individualaca slagati ekipu."

United je u zadnje četiri utakmice u svim natjecanjima dobio samo jednu, i to onu protiv West Hama u prvenstvu 2:1 kad je Mark Noble u sudačkoj nadoknadi promašio penal za remi. Prije toga je United izgubio od Young Boysa na otvaranju Lige prvaka, potom od West Hama u Liga kupu i sad od Aston Ville.

Pročitajte više