Nevjerica u Napoliju: Vratio se Maradona!

Foto: Getty Images/Guliver Image

"NEMAMO škole, nemamo autobuse, nemamo novca, posla ni kanalizacije. Ali to uopće nije važno jer imamo Maradonu", napisao je lokalni dnevni list nakon što je u srpnju 1984. godine fantastični Argentinac predstavljen kao novi igrač Napolija.

Priča je to koja će se prepričavati još desetljećima, kako je najbolji nogometaš svijeta završio u malom klubu na jugu Italije i odveo ga do dva naslova prvaka i titule Kupa Uefe. Na utakmicama protiv Cremonesea, Catanzara i sličnih "velikana" Napoli je gledalo preko 80.000 ljudi, a gotovo svaka zgrada u gradu imala je mural s Argentinčevim likom.

Maradona je u sedam godina u Napoliju dosegao status božanstva, koji nikad nije izgubio. Kad se 2005. prvi put nakon 14 godina vratio u Napoli grad je praktički bio pod blokadom, a na utakmici protiv Juventusa divljenje Diego očarano su gledali veliki Alessandro Del Piero i suigrači iz Torina.

Diego je ovog tjedna upao na jedan trening Napolija, slikao se sa svim igračima i trenerom, ali i najavio da bi želio uskoro na jugu Italije biti nešto duže.

"Ovo je bio prvi korak. Prvo moramo riješiti neke probleme koje imam ovdje u Italiji, a onda ću moći raditi. Želim da ovo bude pobjednička momčad", rekao je Maradona i najavio da će biti u Madridu na prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

"Ovo je nevjerojatan grad. Zadnjih nekoliko dana bilo mi je prekrasno. Trideset godina nakon osvajanja tog naslova nije bilo nijedne osobe na ulici koja nije pokazala koliko joj je drago što me vidi. Podrška koju ovdje imam ne može se opisati", rekao je Maradona i dodao da grad i klub zaslužuju puno više.

"Ovi ljudi zaslužuju naslov prvaka. Napoli se ne smije zadovoljavati trećim mjestima. Nakon utakmica s Realom ću sjesti s predsjednikom, pa ćemo vidjeti", zagonetan je bio Diego.

Pročitajte više