Nevjerojatan nastup golmana JAR-a u raspucavanju. Srušio je rekord

Foto: Profimedia

REPREZENTACIJA Južnoafričke Republike posljednji je polufinalist ovogodišnjeg izdanja Afričkog prvenstva, nakon što je u četvrtfinalu u Yamoussoukru boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacila Zelenortske Otoke s 2:1.

Tijekom 120 minuta igre nije bilo pogodaka, a prilikom raspucavanja jedanaesteraca u junaka je izrastao vratar i kapetan JAR-a Ronwen Williams, koji je obranio udarce čak četvorici izvođača Zelenortskih Otoka. Time je Williams postavio rekord jer nitko u povijesti nekog kontinentalnog natjecanja nije obranio četiri od pet jedanaesteraca.

Za Južnoafričku Republiku ovo je četvrti ulazak u polufinale Afričkog prvenstva. Sva tri prethodna ostvarila je u svom zlatnom razdoblju, od 1996. godine, kada je osvojila i naslov prvaka na svom terenu, do 2000. godine.

S druge strane, Zelenortskim Otocima je ovo bilo četvrto pojavljivanje na završnom turniru, drugi put su stigli do četvrtfinala, no u polufinale još uvijek nisu uspjeli doći.

U polufinalu će JAR igrati protiv Nigerije, koja je u petak pobijedila Angolu s 1:0. U drugom polufinalu igrat će domaćin, Obala Bjelokosti, koji je u Bouakeu svladao Mali s 2:1 nakon produžetka, te DR Kongo, koji je u petak bio bolji od Gvineje s 3:1. Polufinala su na programu 7. veljače.

Pročitajte više